“Ефективний контроль”: Путін визнав паспорти ОРДЛО

 

Президент РФ Володимир Путін підписав указ “про визнання документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають на територіях “окремих районів Донецької та Луганської областей України”.

Згідно з указом, оприлюдненим на сайті Кремля, прийнято рішення, що “тимчасово, на період до політичного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей України, на підставі Мінських угод у Російській Федерації визнаються дійсними документи, що засвідчують особу, документи про освіту та (або) про кваліфікацію, свідоцтва про народження, укладення (розірвання) шлюбу, зміну імені, про смерть, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, реєстраційні знаки транспортних засобів, видані відповідними органами (організаціями), які наразі діють на територіях зазначених районів, громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на цих територіях”.

При цьому межі “територій окремих районів Донецької та Луганської областей України” жодним чином не уточнюються.
Згадки про угруповання “ДНР”/”ЛНР” в акті відсутні.

При цьому указом президента РФ встановлено, що “громадяни України та особи без громадянства, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України, можуть в’їжджати до Російської Федерації і виїжджати з Російської Федерації без оформлення віз на підставі документів, що засвідчують особу (неповнолітні діти віком до 16 років – на підставі свідоцтва про народження), виданих відповідними органами, які фактично діють на територіях зазначених районів”.

Нагадаємо, свої паспорти сепаратистські угруповання “ДНР” та “ЛНР” запровадили навесні 2016 року.
Після того з’являлася інформація, що для в’їзду в РФ навіть ватажки бойовиків використовують паспорти України.

Читайте також:
У соцмережах висміяли “паспорти ДНР”, які не визнає навіть Росія

“ДНР” спонукає місцевих жителів оформити паспорти “республіки” до 2017 року

Хакери зламали “вайбер” Мотороли, побачили документи:
перед вбивством із будинку зняли охорону, він завів коханку. ФОТО

Кабмін запланував видавати українські паспорти жителям ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна