МЗС Польщі: Для нас наплив українців – як для ЄС біженці з Близького Сходу

 

Офіційна Варшава вважає, що українці, які прибувають до Польщі з візами, створюють високе міграційне навантаження для країни, коли залишаються в Польщі.
Про це заявив міністр закордонних справ Вітольд Ващиковський у виступі на Мюнхенській безпековій конференції, передає “Європейська правда”.

Міністр пояснив, що хоча Польща хоча й не бере участь у розподілі біженців із країн Близького Сходу та Середземномор’я, але компенсує це мігрантами з України.

“Я не можу погодитися з тим, що Польща незгодна приймати мігрантів. За рік ми видали 1 мільйон 267 тисяч віз (для громадян України). З цієї кількості 650 тисяч були дозволами на роботу. Більшість з них приїхали до нас і вирішили залишитися”, – заявив Ващиковський.

“Тому я не можу погодитися з тим, що у нас інший підхід. У нас просто інше географічне розташування та інша міграційна картина”, – зазначив глава МЗС Польщі.

Ващиковський водночас не уточнив, в якому статусі, за його інформацією, українці лишаються в Польщі.

Як повідомляла “Новинарня“, офіційні польські дані свідчать лише про одиничні випадки надання українцям статусу біженців, хоча представники польської влади неодноразово скаржилися на “наплив біженців з України”.
При цьому сотні тисяч українців офіційно працюють у Польщі як наймані працівники – так само, як поляки в країнах Заходу.

Читайте також:
У Польщі різко побільшало заробітчан зі Східної України, молодих чоловіків. СТАТИСТИКА

Півтора мільйона поляків виїхали на роботу в ЄС.
До Польщі заїхав мільйон заробітчан з України

У Польщі став суперпопулярним серіал
про чотирьох заробітчанок з України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна