Київ про визнання Москвою паспортів “ДНР/ЛНР”: Путін вийшов із Мінського процесу, далі – націоналізація майна

 

Визнання Росією документів, виданих проросійськими бойовиками на окупованих територіях Донбасу, є “черговим доказом російської окупації і порушення норм міжнародного права”.
Про це на полях Мюнхенської безпекової конференції 18 лютого заявив президент України Петро Порошенко

“Для мене це черговий доказ  і російської окупації, і порушення Росією норм міжнародного права… Дуже символічно, що це (визнання) цинічно відбулося під час проведення Мюнхенської конференції”, – цитує Порошенка “Українська правда”.

Секретар РНБОУ Олександр Турчинов заявив, що підписанням даного указу президент РФ Володимир Путін “юридично визнав квазідержавні терористичні угруповання і вийшов з Мінського процесу”.

ОНОВЛЕНО. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає визнання Росією документів, виданих бойовиками на окупованих територіях Донбасу, свідченням свідомої ескалації конфлікту на Сході Україні, як мілітарної, так і гуманітарної.
Про це він заявив на полях Мюнхенської безпекової конференції.

“Це – логіка свідомої ескалації, яка проходить через Авдіївку.  І це логіка не лише мілітарної, а й гуманітарної ескалації… Цей указ абсолютно, фундаментально суперечить самій логіці Мінських домовленостей, і ми прекрасно  розуміємо, для чого це зроблено”, – сказав Клімкін.

У свою чергу перша заступниця голови ВР, уповноважена президента з питань Донбасу Ірина Геращенко заявила: “Це ще не визнання самих “республік”, лише їх нікчемних папірців, але ж нас не мають вводити в оману всі ці слова з путінського указу про “тимчасовість, на період до політичного врегулювання і т.д.”… Не здивуюся, якщо наступним кроком буде націоналізація українського майна на окупованих територіях. Чомусь впевнена, що саме під це російсько- ЛДНРівське мародерство і крадіжку створюється ця база з визнанням папірців-“документів”, аби далі визнати українську власність “республіканською” і все вкрасти, як це було з Кримом”.

За словами Геращенко, “РФ – єдина краіна в світі, яка ці папірці визнала, тим самим визнаючи свій фактичний контроль на території Донбасу. Так само, як Москва єдина визнає Абхазію і Придністров’я, які сама ж і створила як заморожений конфлікт”.

“Показово, що указ видано в найтрагічніші для України дні, на роковини розстрілу Майдану, спланованого не без участі московських кураторів Януковича і його банди. В Москві з часів Сталіна люблять криваві символи, і, як справжні послідовники, продовжують цей кривавий символізм”, – написала Геращенко у “Фейсбуці”.

Як писала “Новинарня“, 18 лютого сайт Кремля оприлюднив указ за підписом президента РФ Володимира Путіна про визнання на території Російської Федерації документів, які видані громадянам України та особам без громадянства, що постійно проживають на територіях “окремих районів Луганської та Донецької областей”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна