Доба в АТО: кількість обстрілів знову збільшилася, загинув волонтер

 

За минулу добу, 17 лютого, російсько-окупаційні війська обстріляли позиції сил АТО загалом 73 рази. Сетерд військовослужбовців ЗС України четверо отримали поранення, загиблих немає, повідомляє у своєму зведенні прес-центр штабу АТО.

Напередодні у зведенні станом на 18:00 п’ятниці штаб АТО повідомляв про трьох поранених та одного загиблого. Вранці суботи на сторінці прес-центру у “Фейсбуці” з’явилося повідомлення про те, що в п’ятницю, 17 лютого, “близько 16.30 неподалік населеного пункту Кримське від осколкового поранення загинув український волонтер – представник одного з вітчизняних благодійних фондів”.

“Бійці знали його як справжнього патріота, відданого ідеї незалежності України”, – зазначають у прес-центрі штабу АТО, висловлюючи співчуття рідним та близьким загиблого волонтера.

На Донецькому напрямку зі 120 міліметрових мінометів, танку, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти багаторазово обстрілювали позиції українських військ у районі Авдіївки.
Також бойовики знову били по самій Авдіївці, внаслідок чого поранення отримали двоє мирних мешканців поранено.

Із мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів обстрілювали Новоселівку Другу, Опитне, Верхньоторецьке, Кам’янку, Зайцеве, Новолуганське та Піски. По Невельському вогонь вів снайпер.

На Маріупольському напрямку зі 122 міліметрової артилерії окупанти обстріляли Павлопіль. Із  мінометів різних калібрів – Красногорівку, Новогригорівку, Старогнатівку та Павлопіль. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї російсько-окупаційні війська обстрілювали Водяне, Павлопіль, Талаківку та Широкине. По Гнутовому вогонь вів снайпер.
Крім того бойовики обстріляли населений пункт Трудівське зі 122 міліметрової артилерії.

На Луганському напрямку зі 120 міліметрових мінометів та протитанкових ракетних комплексів російсько-окупаційні війська обстріляли Кримське, а з гранатометів – Новоолександрівку, Новозванівку та Катеринівку.

Як повідомляла “Новинарня“, напередодні в зоні проведення АТО було зафіксовано 66 обстрілів з боку бойовиків, загинуло троє військових.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна