До ВСУ балотується харківський суддя з роти снайперів 93 омбр, відомий відповіддю кримській “шкурі”

 

Харківський суддя з 15-річним стажем Олександр Мамалуй, який пішов у військкомат добровольцем навесні 2014 року і був снайпером в зоні АТО, балотується до нового Верховного Суду України. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на харківське видання Newsroom.

“Не особливо досліджував кандидатів на посади суддів до Верховного Суду.
Фоном в ФБ постійно шуміло про якихось, що віджали у громадян квартиру для себе, про корупціонерів і “рішал”, про гелендвагени, вілли в Іспанії й рахунки в Люксембурзі.
Але точно знаю, що там серед кандидатів є мінімум один крутий. Alexandr Mamaluy – екс-снайпер роти снайперів 93 омбр. Ще й набрав 87 балів з 90 можливих”, – написав про кандидата у ВСУ волонтер Роман Сініцин.

Мамалуй у 2014-2015 роках служив у роті снайперів 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади (ППД – смт Черкаське, Новомосковський район Дніпропетровської області). Обороняв Піски, Первомайське, Авдіївку, Опитне, Донецький аеропорт.

Він кавалер ордену “За мужність” ІІІ ступеня, відзнаки “За мужність в охороні державного кордону”, нагородної зброї від Міністерства оборони України.

Олександр Мамалуй став широко відомий уже після повернення в суд, коли в офіційній відповіді “колезі” з Севастополя назвав його “зрадником, порушником присяги” і “шкурою”.

Читайте також:
“Немає ніякого судді арбітражного суду Севастополя, є зрадник і продажна шкура!” – відповідь українського судді кримському “колезі”

Як відомо, відбір кандидатів у новий Верховний Суд України стартував у листопаді 2016 року.
На 120 посад (по 30 – у касаційному адміністративному, господарському, цивільному та кримінальному судах) претендують 653 особи.
Кандидати повинні будуть пройти перевірку Громадської ради доброчесності та антикорупційних органів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна