Штаб блокади чекає штурму та кличе на допомогу патріотів зі зброєю

 

“Штаб блокади торгівлі з окупантами” заявив про намір продовжити блокування залізниць на Донбасі та закликав прихильників долучатися до акції з “офіційно зареєстрованою зброєю”.
Про це йдеться в заяві акції, оприлюдненій вдень у четвер, 16 лютого.

“Штаб заявляє про те, що погрози озброєного штурму редутів “Богдан”, “Запоріжжя”, “16-го добровольчого батальйону”, які поширюються керівництвом МВС через ЗМІ, ніяк не вплине на рішення українських патріотів припинити торгівлю на крові та фінансування тероризму”, – йдеться в заяві.

Штаб блокади торгівлі з окупантами звернувся “до патріотів України, що мають офіційно зареєстровану зброю”, із закликом “долучатись до лав учасників блокади, щоб разом з нами захистити неозброєних волонтерів, громадських активістів та інших учасників блокади, які знаходяться на наших редутах”.

“…Ми вважаємо своїм моральним обов’язком перед нашими бойовими побратимами, що віддали своє життя у боротьбі за нашу Батьківщину, продовжувати нашу справу, не дивлячись на погрози застосування насильства зі сторони корумпованих ділків, що називають себе “українською владою”.
Ми готові були віддати своє життя за Україну на фронті, ми готові це зробити й зараз, тому що вважаємо нашу справу другим фронтом війни Українського Народу за свою Незалежність. Ми спираємось на підтримку Українського Народу і повністю впевнені у своїй моральній правоті…

Блокада буде продовжуватись! Всі погрози зі сторони корумпованої влади свідчать про те, що ми на вірному шляху і дають нам силу та натхнення перекривати шляхи фінансування тероризму та окупантів, які поки що лишаються вільними”, – ідеться у відозві.

Читайте також:
Порошенко прокоментував торговельну блокаду ОРДЛО:
“Це не торгівля, а співпраця з нашими”

Як повідомляла “Новинарня“, 25 січня активісти й деякі ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ-Лисичанськ-Попасна на ділянці Гірське-Золоте, закликавши до припинення “торгівлі на крові” із незаконними збройними формуваннями та звільнення українських заручників з полону “ДНР/ЛНР”.
Вони заявили, що блокують на Луганщині рух через лінію розмежування 800 вагонів щодня.

Серед учасників блокади – нардепи Семен Семенченко, Павло Костенко, Тарас Пастух, Володимир Парасюк, екс-начштабу батальйону “Айдар” Валентин Лихоліт (Батя), чию справу розслідує ГПУ.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом блокування залізниці. Але організатори блокади заявили про намір її розширити й 30 січня підірвали колію.

Служба безпеки України в офіційній заяві засудила “популістські” дії політиків, які організували блокування руху залізничного транспорту з окремих районів Донбасу, та відкинула звинувачення в кришуванні торгівлі з окупантами.

Володимир Гройсман заявив, що отриманню вугілля з непідконтрольних територій на Донбасі на даний момент немає альтернативи.

2 лютого блокувальники встановили новий “редут” – “Запоріжжя” – на залізничному переїзді в Бахмуті Донецької області. 11 лютого було перекрито третю гілку залізниці – біля смт Щербинівка, станція Фенольна між Костянтинівкою і Ясинуватою.

Голова облВЦА Павло Жебрівський почав домовлятися про розблокування дільниці, але безрезультатно.
Активісти спростували заяву керівника ГУ Нацполіції в Донецькій області В’ячеслава Аброськіна від 7 лютого про те, ніби залізниця в районі Бахмута розблокована.
Перед тим сталися сутички на дорозі біля міста Часів Яр із побиттям деяких учасників блокади спецпідрозділом поліції.

8 лютого до учасників блокади в Бахмуті приєдналися військовослужбовці 58-ї бригади ЗСУ, які взяли відпустку, однак наступного дня їх відкликали з відпусток у частину й спрямували в підрозділи до лінії фронту.

За даними уряду, 10 лютого через блокаду було припинено поставки антрациту з тимчасово неконтрольованих територій для роботи ТЕС України.
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що блокування поставок вугілля з непідконтрольних територій Донбасу може спричинити зупинки і відключення у сфері електро- і теплопостачання по всій території країни.

15 лютого Кабмін у зв’язку з блокадою ввів надзвичайні заходи в енергетиці (принаймні до 17 березня).

Читайте також:
МінТОТ залучив до протидії залізничній блокаді Донбасу інших ветеранів АТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна