На Донеччині затримали бойовика, який пішов в “Оплот” ще неповнолітнім

 

Поліцейські Волновахи затримали учасника бандформування “ДНР” “Оплот”, який був залучений бойовиками до своїх дав ще неповнолітнім. Як передає “Новинарня“, про це повідомила прес-служба ГУ Нацполіції в Донецькій області.

У повідомленні сказано, що житель Волновахи на момент початку окупації регіону навчався в Макіївському ліцеї соціальної реабілітації ім. Макаренка. Друзі неповнолітнього запропонували підзаробити, вступивши до незаконного збройного формування “Оплот”.

Новобранець долучився до бойовиків в червні 2014 року, “ніс службу” на блокпостах, розташованих поблизу окупованої Макіївки, здійснював вартування та незаконний огляд автотранспорту, громадян.

У вересні 2014 року хлопець залишив лави НЗФ і переїхав до Маріуполя, аби уникнути покарання за скоєний злочин.

“Правоохоронці Волновахи зібрали необхідну доказову базу щодо його причетності до незаконних збройних формувань та затримали його в Маріуполі”, – сказано в повідомленні прес-служби ГУ НП.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (“створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності”). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 8 років.

Читайте також:
З початку року поліція Донеччини затримала понад 30 бойовиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна