МЗС ФРН запршує нормандську четвірку в Мюнхен з приводу Авдіївки

 

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель запросив інших учасників “нормандської четвірки” на переговори в Мюнхен з приводу загострення на Сході України. Про це повідомив прес-секретар зовнішньополітичного відомства ФРН, передає DW.

“Підставою для цього є нещодавня ескалація під Авдіївкою біля Донецька. Йтиметься про відновлення режиму припинення вогню, відведення військ і важкої зброї від лінії розмежування”, – йдеться в заяві німецького МЗС.

Переговори можуть відбутися під час Мюнхенської конференції з безпеки 17-19 лютого.

Очікується, що Габріель буде присутній на конференції в суботу, 18 лютого.

Наразі востаннє “нормандська четвірка” (Україна, Росія, Франція, Німеччина) на рівні глав держав і урядів зустрічалася в Берліні в жовтні 2016 року. Тоді політики домовилися про створення “дорожньої карти” для Донбасу, однак до конкретних результатів наразі не дійшло.

Раніше повідомлялося, що переговори “нормандської четвірки” на рівні міністрів закордонних справ можуть відбутися в Бонні (Німеччина), де 16 і 17 лютого відбудеться конференція G20.

Читайте також:
США не планують входити в “нормандський формат”.
Підтримують і так, – Йованович

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна