Луценко готує подання до ВР щодо несплати податків трьома депутатами. ІМЕНА

 

Державна фіскальна служба виявила несплату податків трьома народними депутатами, проаналізувавши їх електронні декларації.
Про це під час наради в Генпрокуратурі в середу, 15 лютого, заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає “УП”.

“Нарешті ми отримали віж ДФС відповідь про проведену позапланову перевірку трьох народних депутатів із 17 поданих, щодо яких встановлена несплата податків, відповідно, 60, 50 і 40 мільйонів гривень”, – сказав генпрокурор.

Луценко зазначив, що подання на цих трьох депутатів у Верховну Раду він внесе найближчим часом.

“Варіантів розвитку подій є два. Перший – Верховна Рада дає дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності, який передбачає до 3 років в’язниці, або ці народні депутати сплачують відповідно 50, 60 і 40 мільйонів гривень, чим 212-та стаття вичерпується”, – сказав очільник ГПУ.

Раніше повідомлялося, що НАЗК, всупереч своїм обов’язкам, досі не перевіряє е-декларації держчиновників.

ОНОВЛЕНО. Генрокурор Юрій Луценко назвав прізвища тих трьох депутатів, на яких він готує подання в Раду про позбавлення недоторканності за несплату податків. Як сказав він на прес-конференції, мова йде про Олександра Супруненка (позафракційний), В’ячеслава Константіновського (позафракційний, вийшов із фракції “Народний фронт”) та Нестора Шуфрича (“Опозиційний блок”).

“Я планую у найближчий час підготувати подання до Верховної Ради. Особливість статті 212 – несплата податків – передбачає можливість закриття справи після сплати податків. Тобто у достойників є два варіанти: сплатити відповідно 60, 50 і 40 млн, і справу буде закрито. Або отримати три роки тюрми”, – пояснив Луценко.

При цьому Луценко наголосив, що і той, і той варіант вважає прийнятним.

Читайте також:
Прокуратура спрямувала до НАЗК матеріали на 53 нардепів за їх е-деклараціями

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна