Авдіївка отримає 200 тис. євро із фонду Папи Римського

 

Благодійний фонд Католицької церкви “Папа для України” виділить на потреби прифронтової Авдіївки 200 тисяч євро. Як передає “Новинарня“, про це в середу, 15 лютого, повідомив апостольський нунцій (посол Ватикану в Україні) архієпископ Клаудіо Гуджеротті, перебуваючи на Донеччині.

Про візит нунція в Авдіївку та Краматорськ розповів керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

“Посол Ватикану приїхав на лінію фронту, щоб особисто висловити мешканцям Донеччини підтримку і солідарність, а також передати благословення від Папи Римського Франциска.
Це дуже важливий жест, бо цим сьогодні Папа Франциск засвідчує українцям, що ми не покинуті і не самотні”, – написав голова ВЦА в соцмережі.

“Я хочу, щоб ви знали, ми постійно пам’ятаємо про вас і молимось за вас”, – переказав слова Папи Франциска Клаудіо Гуджеротті.

Жебрівський нагадав, що минулого року Папа Франциск оголосив акцію зі збору коштів кошти для допомоги мешканцям України, які постраждали від російської агресії або стали внутрішніми переселенцями. “По всій Європі було зібрано тоді 16 млн. євро. Папа Франциск особисто дав 5 млн. євро для підтримки українців.
Я щиро подякував Його Ексселенції за допомогу і за те, що він у такий складний час відвідав і підтримав Донеччину та Авдіївку зокрема”, – зазначив Павло Жебрівський.

“Під час нашої розмови Архієпископ Гуджеротті сказав важливу річ: «Україна велика країна і важливо не те, чи вас хтось любить чи ні – важливо, щоб ви самі плекали почуття любові один до одного, солідарність і взаємоповагу. А те, що ви це вмієте, ви дуже добре засвідчили усьому світові на Майдані три роки тому”, – розповів керівник області після зустрічі.

Нагадаємо, у грудні 2016 року архієпископ Гуджеротті їздив на зустріч з одновірцями в окупований Донецьк.

Читайте також:
Папа Римський у різдвяному посланні згадав Україну
і присилає 6 млн. євро для Донбасу

Папа Франциск благословив воїнів Українського війська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.