Ахметов віддав базу “Шахтаря” бойовикам, – ЗМІ. КЛУБ СПРОСТОВУЄ

 

Керівництво ФК “Шахтар” вирішило звільнити всіх працівників спортивно-трененувальної бази клубу “Кірша”, що розташована на виїзді з Донецька. Про це повідомляє сайт “Чемпіон”.

За інформацією джерела видання, СТБ “Кірша” до січня 2017 року утримувалася клубом, який належить Рінату Ахметову, в нормальному стані та могла в будь-який момент прийняти команду. Однак із січня працівники бази звільнені.

Звільненим працівникам бази нібито пояснили, що в найближчі п’ять років команда “Шахтар” до Донецька не повернеться, тож робити там нічого.
“Легше буде цю базу з часом відбудувати, ніж утримувати в добротному стані”, – пише видання.

Як зазначає джерело, все цінне устаткування бази “Кірша” перевезли на “Донбас-арену”, яка також належить олігарху Рінату Ахметову.
Стадіон утримується клубом у робочому стані, зокрема на арені працює благодійний Фонд Ахметова.

“Базу ж повністю законсервували. Як стверджує джерело, що після вивезення цінних речей з СТБ “Кірша” в одне з приміщень бази заїхав батальйон так званих ополченців з “ДНР”, – пише “Чемпіон”.

ОНОВЛЕНО. Генеральний директор ФК “Шахтар” Сергій Палкін спростовує інформацію про відмову клубу від підтримки спортивно-тренувальної бази “Кірша” та перебування там бойовиків.

“Це не відповідає дійсності. На СТБ “Кірша”, як і раніше, працюють наші співробітники, всі технічні системи бази підтримуються в робочому стані. Щойно з’явиться можливість повернення першої команди та академії в Донецьк, в короткі терміни будуть виконані необхідні роботи, що дозволяють відновити повноцінний тренувальний процес.
База перебуває під охороною клубу, на її території працюють виключно співробітники ФК “Шахтар”. Все інше – брехня і фантазії деяких журналістів, які видають бажане за дійсне”, – написав Палкін на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Водночас деякі коментатори в соцмережах зазначають, що на базі таки перебував батальйон “Восток” (зараз – 11 омсп “ДНР”), близький до Ріната Ахметова через його колишнього командира Олександра Ходаковського.

Як відомо, в 2014 році внаслідок влучання двох снарядів було зруйновано верхній поверх головного корпусу бази “Кірша” – того, де до початку війни проживав основний склад “Шахтаря”.
У квітні 2016 року СТБ “Кірша” інспектував генеральний директор ФК “Шахтар” Сергій Палкін.

Читайте також:
Президент “Динамо” хоче якнайшвидше грати на “Донбас-арені”

Водії з колони Ахметова везли бойовикам “ДНР” швейцарські рації

Керівництво донецького “Шахтаря” змусило гравця видалити з Instagram
пост на підтримку Збройних сил

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна