Трамп визначився з політикою щодо Росії. Крим доведеться віддати

 

Білий дім опублікував заяву президента США Дональда Трампа про його подальшу політику щодо Росії.
Так, серед очікувань, озвучених американським президентом – повернення Криму і деескалація в Україні в цілому.
Про це 14 лютого заявив речник адміністрації президента США Шон Спайсер, передає “Інтерфакс-Україна”.

За його словами, Трамп займає “жорстку” позицію щодо Росії: “Він продовжує порушувати питання, пов’язані з Кримом, захоплення якого допустила попередня адміністрація [США]”.

“Президент Трамп дав чітко зрозуміти, що він чекає від Росії сприяння в деескалації ситуації в Україні і повернення Криму”, – заявив Шон Спайсер.

Речник нагадав, що постпред США при ООН Ніккі Гейлі на засіданні Радбезу також заявила про жорстку позицію Вашингтона щодо Криму.

Як відомо, під час передвиборної кампанії Дональд Трамп неодноразово висловлювався за поліпшення відносин між Вашингтоном і Москвою, а також позитивно відгукувався про російського президента Володимира Путіна.

Уже після інавгурації під час інтерв’ю з новим главою Білого дому журналіст Fox News заявив, що президент РФВолодимир Путін – “вбивця”. У відповідь на це Трамп сказав, що в США також “багато вбивць”.
“Я поважаю його (Путіна). Я багатьох людей поважаю. Це не означає, що я збираюся жити з ним. Я кажу, що краще ладнати з Росією, ніж ні, і, якщо Росія допомагає нам у боротьбі проти бойовиків ІДІЛ, що є головним протистоянням, а також ісламським тероризмом у всьому світі – це хороша річ”, – заявляв Трамп.

Читайте також:
Україну не забули.
Стало відомо, про що президент Трамп уперше говорив із Меркель та Путіним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна