Стало відоме ім’я та обставини затримання бойовика “ДНР”, який мордував полонених із ЗСУ. ВІДЕО

 

Служба безпеки України на своєму каналі в YouTube опублікувала відео затримання бойовика “ДНР”, який підозрюється у знущанні з полонених українських військових, та розповіла деякі подробиці справи.

Правоохоронці встановили, що терорист навесні 2014 року він добровільно вступив до незаконного збройного формування бойовиків, що діяли в окупованому на той час Слов’янську. Він узяв собі прізвисько “Крутий”.

У липні Крутий перейшов до конвойної групи бойовиків, яка охороняє військовослужбовців ЗС України в приміщенні колишнього Управління СБУ в Донецьку.

За свідченням звільнених військових, він регулярно катував та знущався із заручників.

Бойовика затримали, коли він приїхав на контрольовану українською владою територію для оформлення пенсії.

Ветеран АТО Віталій “Сармат” написав у “Фейсбуці”, що “упиря” звуть Пилипенко Сергій Іванович, він 1958 року народження, в минулому шахтар.

“Був вертухаєм у Донецькому СБУ, якийсь час і нас охороняв… Придурок рідкісний”, – додав колишній військовий.

Нагадаємо, як писала “Новинарня“, СБУ затримала громадянина П. 10 лютого.
Йому повідомили про підозру в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України), пособництві у веденні агресивної війни проти України (ч. 2 ст. 437 КК України) та порушенні законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) та арештували.

Слідство встановило 11 військовослужбовців, які потерпіли від дій “Крутого” і закликає інших свідків та потерпілих надати інформацію про злочини “Крутого” прокуратурі – звертатися до старшого слідчого в особливо важливих справах Головної військової прокуратури Шульгіна Сергія Олександровича (тел. 067-676-12-79).

Читайте також:
Бойовику “ДНР” із Якутії суд на Донеччині дав 8 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна