Радник Трампа з нацбезпеки пішов у відставку через несанкціоновані контакти з Росією

 

Радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку ввечері 13 лютого. Про це повідомляє телеканал CNN.

Інформація про його звільнення з’явилася після того, як стало відомо, що Міністерство юстиції США попередило адміністрацію Трампа, що Флінн ввів в оману посадових осіб Білого дому щодо його комунікацій з російським послом і що він є потенційно уразливий для шантажу з боку Росії.

“Я ненавмисне надав обраному віце-президенту та іншим неповну інформацію про мої телефонні контакти з послом Росії. Я щиро вибачився перед президентом і віце-президентом, і вони прийняли мої вибачення”, – йдеться в листі Флінна, який має CNN.

“Я подаю у відставку, для мене було честю служити нашій країні і американському народу на такому особливому шляху”, – написав він.

Зазначається, що Флінн пропрацював на посаді радника один з “найкоротших” термінів серед старших радників президента США в сучасній історії.

Раніше стало відомо, що Центральне розвідувальне управління США закрило доступ до секретної інформації головному заступнику радника президента США з національної безпеки Майклу Флінну.

ЗМІ повідомляли, що в останній місяць перед інавгурацією Дональда Трампа радник з нацбезпеки Флінн міг у приватному порядку обговорити з російським послом у Вашингтоні долю санкцій США проти Росії, всупереч запевненням адміністрації президента Сполучених Штатів.
Низка конгресменів від Демократичної партії США вимагали провести розслідування дій Флінна. Демократи вимагали від радника Трампа з нацбезпеки пояснити “гонорари” з РФ.

58-річний Майкл Флінн – відставний генерал-лейтенант армії США, 18-й директор розвідувального управління Міністерства оборони (2012–2014), колишній командувач Об’єднаного командування функціонального компоненту з питань розвідки, спостереження і рекогносцирування; колишній член Ради військової розвідки.

У Росії вважають “параноєю” рішення відправити у відставку радника президента США з національної безпеки Майкла Флінна через його контакти з російської стороною без відома адміністрації.
Про це написав голова комітету з міжнародних справ у Раді Федерації РФ Костянтин Косачов на своїй сторінці у соцмережі.

“Або Трамп не знайшов необхідної самостійності і його послідовно (і небезуспішно) заганяють в кут, або русофобія вразила тепер вже і нову адміністрацію зверху донизу”, – заявив він.

Читайте також:
Білий дім відреагував на намір Конгресу “зв’язати” Трампа
в темі санкцій проти РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна