Лондон виділить великі гроші на протидію Путіну. Україні теж перепаде, – ЗМІ

 

Британські ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що в рамках плану, запропонованого главою МЗС Борисом Джонсоном, бюджетні кошти, які виділяються для допомоги іноземним державам, будуть витрачатися для протидії Росії на зміцнення союзників Великої Британії за кордоном, зокрема для країн Балтії та України. Про це повідомляє The Telegraph.

Видання зазначає, що міністр закордонних справ зарезервував 700 млн. фунтів (понад 876 млн. доларів) із 12-мільярдного бюджету допомоги для створення нового Фонду розширення прав та можливостей (Empowerment Fund), що буде використовуватися в якості “м’якої зброї” проти президента Росії Володимира Путіна.

Газета The Sun з’ясувала, що ці гроші будуть витрачені на проекти з підвищення інтересів Британії за кордоном, допомагаючи союзникам, таким як країни Балтії, протидіяти наслідкам російського впливу та впливу ІДІЛ.

За інформацією Daily Mail, гроші підуть на зміцнення таких країн, як Україна та інших колишніх країн Радянського Союзу, на тлі побоювань, що Росія набуде контролю над ними.

Повідомляється, що гроші не будуть витрачатися на зброю – лише на боротьбу з екстремізмом та на кіберзбезпеку.

У британському МЗС не прокоментували оприлюднену інформацію.
За словами прес-секретаря МЗС, якого цитує Daily Mail, “Фонд розширення прав та можливостей знаходиться в початковій стадії розвитку. Деталі щодо Фонду будуть оголошені в парламенті в установленому порядку”.

Як відомо, наприкінці минулого року глава британської розвідувальної служби MI5 Ендрю Паркер заявив, що Росія є все більшою загрозою для стабільності Великої Британії, вона використовує всі можливі сучасні засоби для досягнення своїх цілей.

Читайте також:
Феллон у Києві. Україна й Британія домовилися про подальшу
співпрацю в оборонній галузі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна