Поліція затримала за водіння напідпитку голову Одеського суду Глуханчука. ВІДЕО

 

В Одесі поліція зупинила голову Одеського окружного адмінсуду Олега Глуханчука, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, з цього приводу складено протокол.
Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на свої джерела, крім того, видання має у розпорядженні відео запис, що підтверджує цю інформацію.

За словами співрозмовника, ввечері в суботу, 11 лютого працівники поліції зупинили автомобіль Toyota Tundra, яким керував суддя Олег Глуханчук.

Поліцейські помітили ознаки алкогольного сп’яніння, однак Глуханчук відмовився пройти тест на місці.

Відомо, що автомобіль, яким керував голова окружного адмінсуду, належить члену виконкому Одеської міськради нинішнього скликання, комерційному директору ТОВ “Портінвест Лоджистік” Миколі Шурді.

За інформацією співрозмовника, Микола Шурда сидів на пасажирському сидінні, в нього також були помічені ознаки алкогольного сп’яніння.

Глуханчук погодився пройти тест на вміст алкоголю лише у медзакладі, і результати підтвердили, що він п’яний.

Поліція склала адміністративний протокол на Глуханчука за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння.
На Шурду, якому належало авто, також складено протокол за передачу технічного засобу особі напідпитку.

На відеозаписі Шурда поводиться агресивно, використовує ненормативну лексику, ображає та принижує працівників поліції.

Речник Національної поліції Ярослав Тракало в коментарі “УП” підтвердив, що такий інцидент мав місце, однак відмовився називати прізвища.

“…Нам байдужий статус, людина вчинила правопорушення передбачені КУпАП, про що були складені відповідні протоколи за статтею 130, частина 1”, – сказав Тракало.

Стаття передбачає накладення штрафу на водіїв у розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб – накладення штрафу в розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У 2017 році неоподатковуваний мінімум становить 17 гривень, таким чином штраф становить 10200 гривень.

Читайте також:
СБУшника, який напідпитку скоїв смертельне ДТП, засудили до 4 років в’язниці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна