Північна Корея запустила балістичну ракету в бік Японії. США стають на захист

 

Північна Корея взаявила про успішний запуск балістичної ракети середнього радіусу дії. Про це повідомляє агентство Reuters.

Запуском ракети Pukguksong-2, здатної нести ядерну боєголовку, 12 лютого керував особисто лідер КНДР Кім Чен Ин.

Державне інформаційне агентство Північної Кореї ЦТАК повідомило, що ракета була випущена під великим кутом для “безпеки сусідніх країн” і досягла висоти в 550 км. Вона пролетіла близько 500 км від східного узбережжя КНДР у бік Японії.

Запуск відбувся під час візиту прем’єр-міністра Японії Сіндзо Абе до США.
Після цього президент Дональд Трамп запевнив Абе, що Америка на 100% є союзником Японії.

Пан Абе заявив, що випробування ракети було “абсолютно неприпустимим”. Японські чиновники повідомляють, що ракета не досягла вод країни.

Трамп також запевнив Абе у своїх намірах зміцнювати союз між країнами і надалі.

Кім Чен Ин під час новорічного телезвернення 1 січня повідомляв, що Пхеньян розпочав останню стадію розробки міжконтинентальної балістичної ракети.
У своїй промові Ин також назвав Північну Корею “військовою державою Сходу, яку не здолає навіть найсильніший ворог”.

3 лютого глава Пентагону Джеймс Меттіс під час свого візиту до Південної Кореї заявив, що Сполучені Штати нададуть “нищівну відповідь” на будь-яку спробу ядерного нападу на союзників США з боку КНДР.

Незадовго до своєї інавгурації президент США Дональд Трамп заявив, що не дозволить Північній Кореї створити ядерні ракети, здатні досягти території США, і розкритикував Китай за те, що країна не допомагає Вашингтону у врегулюванні проблемних питань з КНДР.

Північнокорейська ракетна програма розробляється в суворій секретності. Судити про неї доводиться, в основному, за даними, отриманими під час відстеження параметрів запусків.
Це був дев’ятий за останні десять місяців, передає ВВС.

Як відзначають спостерігачі, минулого року КНДР проявляла безпрецедентний рівень активності: здійснила вісім спроб тестового запуску балістичних ракет середньої дальності, щоправда, лише один запуск був успішним.
Під час найвдалішої спроби у вересні минулого року ракета пролетіла 800 км і впала в Японське море.

Як відомо, восени 2016 року Рада Безпеки ООН запровадила нові санкції проти Північної Кореї.

Читайте також:
КНДР заявила про вдале ядерне випробування.
Південна Корея вважає це “актом самознищення”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна