Молдованина не пустили в Україну через георгіївські стрічки

 

У неділю, 12 лютого, на кордоні з Молдовою українські прикордонники спільно зі співробітниками митниці виявили в авто громадянина Молдови пакунок із георгіївськими стрічками, що стало підставою для заборони в’їзду в Україну.
Про це йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

“В салоні автомобіля “Дачія Логан” громадянин Молдови, який їхав в Україну, віз пакунок з 25 георгіївськими стрічками. Крім стрічок, під час заходів перевірки прикордонники виявили у молдованина ліхтар з вмонтованим електрошокером”, – інформує ДПСУ.

Сам громадянин пояснив прикордонникам, що стрічки йому нібито подарували в Росії під час проведення акції, однак він забув їх викласти.

“Про знайдені предмети поінформовано правоохоронні органи в Чернівецькій області.
Наразі стосовно громадянина сусідньої країни прийнято рішення про заборону йому в’їзду на територію України терміном на 3 роки та повернуто зворотно”, – зазначили в Держприкордонслужбі.

ДПСУ назвала георгіївські стрічки “заборонені предмети пропагандистського характеру”.

Нагадаємо, у 2016 році у Верховній Раді виникла ініціатива заборонити в Україні георгіївські стрічки як символ російської агресії та штрафувати за їх носіння, однак законодавчих рішень з цього приводу не прийнято.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна