Через блокаду вугілля з ОРДЛО Міненерго запроваджує надзвичайний стан

 

Міністерство енергетики та вугільної промисловості внесе на розгляд Кабміну розпорядження про запровадження надзвичайних заходів в енергетиці.
Про це під час засідання Антикризового енергетичного штабу вдень 13 лютого заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, повідомляє “Укрінформ“.

“Міністерство ініціюватиме введення надзвичайного стану в енергетиці. Найближчими годинами ми внесемо це рішення на Кабінет Міністрів”, – сказав Насалик.

Він пояснив, що Україна споживала 1,2 млн. тонн антрацитового вугілля на місяць.

“У разі пошуку альтернатив [вугіллю] із зони АТО, Міненерго зможе вийти на ефективні поставки протягом 50-52 днів. Ми повністю завантажили усі потужності, що працюють на газовій групі вугілля, у нас немає його профіциту”, – наголосив Насалик.

За оцінкою глави Міненерго, в умовах блокування поставок вугілля з ОРДЛО вже за два тижні Україна може стикнутися з проблемою покриття пікових навантажень в енергетиці, і це вимагатиме запровадження віялових відключень.

Насалик нагадав, що наразі Міністерство втілює чотири проекти, які дадуть змогу в наступному опалювальному сезоні замістити 3,2 млн. тонн антрацитового вугілля на рік.

Читайте також:
Гройсман: Боротьба з контрабандою не повинна блокувати теплопостачання України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна