У Білорусі почав діяти “безвіз” для США, ЄС, загалом для 80 країн

 

12 лютого набув чинності указ президента Білорусі Олександра Лукашенка про встановлення безвізового порядку в’їзду та виїзду для громадян 80 країн, серед яких – США та ЄС, на термін не більше 5 діб, якщо вони прибувають через аеропорт “Мінськ”. Про це повідомляє МЗС Білорусі у “Твіттері”.

Указ поширюється на 39 країн Європи, включаючи весь Євросоюз, а також Бразилію, Індонезію, США, Японію та інші держави.

Для безвізового в’їзду необхідно мати при собі дійсний паспорт або інший документ для виїзду за кордон, який його заміняє, грошові кошти із розрахунку не менше 25 євро на особу, медичний страховий поліс на суму не менше 10 тисяч євро, що діє в Білорусі.

Встановлений порядок безвізового пересування не поширюється на осіб, які прибувають в Білорусь авіарейсами з Росії, а також мають намір здійснити виліт в аеропорти Росії.

Указ також не поширюється на іноземців, які здійснюють офіційні поїздки.

Нагадаємо, 1 лютого директор ФСБ Росії розпорядився встановити прикордонну зону на кордонах Смоленської, Псковської і Брянської областей з Білоруссю. У документах наголошується, що прикордонна зона запроваджується “для створення необхідних умов охорони державного кордону РФ”.
Цей крок став відповіддю на введення Мінськом безвізового режиму для громадян ЄС і США.

У МЗС Білорусі заявили, що встановлення Росією прикордонної зони з Білоруссю відбулося без попереднього повідомлення Мінська.

Президент Лукашенко заявив, що нинішня криза у відносинах з Росією пов’язана з побоюваннями Москви щодо зміни зовнішнього курсу Білорусі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна