За час ескалації загинуло 9 мирних мешканців, – ОБСЄ. ВІДЕО

 

Дев’ять мирних жителів загинули, 50 – отримали поранення на Донбасі за час ескалації конфлітку з 29 січня по 9 лютого.
Як передає “Новинарня“, про це 11 лютого повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг під час відео-прес-конференції з готелю Radisson Park Inn у Донецьку.

“За період з 29 січня до 9 лютого ми зафіксували таке: підтвердили 50 випадків поранень населення, дев’ять з яких – зі смертельним наслідком. Це неприпустимо висока кількість жертв. Це сталося через те, що озброєння давно мали бути відведені”, – сказав Хуг.

Раніше президент Петро Порошенко повідомляв, що в цей же період загинули 15 українських військовослужбовців, які захищали Авдіївку.

Поки важке озброєння противників на Донбасі розташоване так близько одне до одного, ризик ескалації конфлікту неминучий, заявив Хуг у Донецьку.

“Причини порушень залишаються – наявність важкого озброєння на ділянках, де не повинно бути. Наприклад, 5 лютого ми бачили два танки Т-64 у Василівці, а три лютого ми бачили сім гаубиць в Макіївці (території ОРДО), 6 лютого ми бачили 11 гаубиць у Богоявленці, і це лише деякі з наших спостережень. І до тих пір, поки це важке озброєння перебуває там, де не повинно бути, ризик спалаху насильства залишається високим”, – сказав представник ОБСЄ.

Александр Хуг також розповів, скільки порушень режиму припинення вогню зафіксувала Місія протягом минулого тижня.

“Порушення значно знизилися за останні дні, але вони, як і раніше, залишаються неприйнятно високими. З півночі 9 лютого до опівночі 10 лютого місія ОБСЄ зафіксувала 460 порушень режиму припинення вогню, в луганському регіоні – 55 порушень”, – повідомив заступник голови СММ ОБСЄ, маючи на увазі кількість вибухів чи пострілів.

Читайте також:
В “ДНР” бояться наступу ЗС України на Донецьк і кажуть,
нібито узгодили “тишу” через ОБСЄ

Бойовики “накрили” артилерією пункти гумдопомоги в Авідіївці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна