Глава МЗС Литви в Авдіївці: валентинки для Далі, книжки Тихого й обстріли

 

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс у п’ятницю, 10 лютого, побував у прифронтовій Авдіївці, де заявив, що отримав незаперечні докази російської агресії на Донбасі.
Про це повідомляє сайті Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

В ході візиту до Авдіївки делегація зі Литви разом із першою заступницею голови ВР Іриною Геращенко відвідали пункт обігріву, продовольчий склад, склад будівельних матеріалів, школу, обласну адміністрацію.

“На жаль, Литва – невеличка країна й не може вразити величезним обсягом допомоги, але все, що ми робимо, йде від самого серця. Побувавши тут, я отримав беззаперечні докази російської агресії. Необхідно продовжувати ту політику, що намітилась раніше – санкції проти Росії скасовувати не можна”, – заявив Лінас Лінкявічюс.

Школярі Авдіївської середньої школи №3, яку відвідав міністр, підписали “валентинки” з привітаннями для президента Литви. Про це повідомила у соцмережі Ірина Геращенко.

“Третій клас. Школа потихеньку повертається до роботи, кілька днів вона не працювала через обстріли міста.
Діти старанно виводять на валентинках слова подяки Далі Грибаускайте, президенту Литви і другу України. Міністр Лінас Лінкявічус пообіцяв передати це дерево любові пані президенту від авдіївських дітей, які дуже прагнуть миру”, – зазначила Геращенко.

Також вона поінформувала, що голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський подарував міністру закордонних справ Литви книги Олекси Тихого, 90-річчя якого відзначаємо цього року.

“Наш короткий візит на Донбас завершено, вже в потягу з тривогою читаємо повідомлення, що йдуть обстріли околиць Авдіївки, де сьогодні ми були, де чули далекі бахання, де військові через небезпеку не пустили нашу делегацію на певні вулиці. Весь час думаю, що люди, які там живуть, не хочуть і не можуть виїжджати з рідного міста. Вони залишаються – в щоденній небезпеці стати жертвою обстрілів.
Міністр закордонних справ Литви сьогодні чітко заявив, що ніяких виборів на Донбасі, поки там не буде встановлено сталий мир, проводити неможливо. Він це розуміє, бо бачив правду. На відміну від деяких послів, які далі безпечного Слов’янська ніколи не доїжджали”, – написала Ірина Геращенко, яка є уповноваженою президента з питань урегулювання на Донбасі.

Як інформувала “Новинарня“, наприкінці січня – на початку лютого внаслідок ескалації бойових дій в Авдіївці загинули й отримали поранення десятки військових ЗСУ та місцевих мешканців.

Нагадаємо, раніше Лінкявічус відвідував Широкине,
що теж розташоване на лінії зіткнення:

Глава МЗС Литви – перший політик Євросоюзу в АТО –
потрапив під обстріл у Широкиному

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна