До Авдіївки починають повертатись евакуйовані жителі

 

Евакуйовані мешканці Авдіївки почнуть повертатися додому в неділю, 12 лютого. Понад 30 осіб уже подали відповідні заявки.
Про це повідомив керівник військово-цивільної адміністрації Авдіївки Павло Малихін в ефірі телеканалу “112 Україна“.

“Так, люди вже хочуть повертатися, вже там більше 30 осіб подали заявку, ми їх будемо повертати завтра”, – сказав Малихін.

За його словами, зараз ситуація в місті контрольована, ніч теж пройшла тихо. Проте по підрозділах українських військових сил в Авдіївській промзоні продовжуються обстріли.

“Звичайно, будь-який такий удар може нашкодити життєдіяльності міста”, – визнав голова ВЦА.

Про відновлення будівель він сказав: “Були в нас працівники ДержНС, які надали нам суттєву допомогу, які просто врятували місто під час тої небезпечної ситуації, що складалася. На даний момент в аварійному порядку закрито 148 будинків, які були пошкоджені. Будівельні матеріали до нас ще приходять у вигляді гуманітарної допомоги. Ми будемо продовжувати необхідні роботи щодо допомоги людям з відновлення свого житла”.

Нагадаємо, як інформувала “Новинарня“, станом на 6 лютого, коли обстріли житлових кварталів, фактично припинилися, з міста Авдіївка було евакуйовано 290 осіб (з них 42 особи похилого віку та 135 дітей).

Читайте також:
В Авдіївці взялися ремонтувати всі будинки, зруйновані від початку війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна