Палата громад Британії затвердила акт про початок виходу з ЄС

 

Палата громад парламенту Великої Британії прийняла в третьому, остаточному читанні акт, що схвалює приведення в дію статті 50 Лісабонського договору про порядок виходу країни з Євросоюзу.

Законопроект британського уряду про вихід з ЄС ввечері 8 лютого підтримали 494 депутати, проти виступили лише 122, повідомляє Reuters.

Перед цим вони три дні обговорювали поправки до документу. Лідер лейбористів Джеремі Корбін сказав своїм однопартійцям голосувати за закон незалежно від того, чи будуть підтримані пропозиції партії. На його думку, недемократично ігнорувати точку зору населення Британії, яке проголосувало за Brexit на референдумі 24 червня, зазначає “Євроньюз”.

Закон має схвалити ще верхня палата парламенту – палата лордів, в якій у правлячої Консервативної партії немає більшості, проте очікується, що він там пройде без затримок.

За прогнозами, законопроект буде остаточно схвалений обома палатами британського парламенту до саміту ЄС, запланованого на початок березня.

“Ми бачили історичне голосування сьогодні. Ми маємо чисельну більшість для того, щоб обговорити наш вихід з ЄС і встановити сильні, нові партнерські відносини з його державами-членами”, – сказав міністр з питань Brexit Девід Девіс.

“Європейська правда” пише, що така перемога уряду знаменує собою значний крок на шляху до складних переговорів з ЄС про вихід із Євросоюзу, які триватимуть до двох років і стосуватимуться питань торгівлі, імміграції й безпеки.

Нагадаємо, 2 лютого уряд Терези Мей представив план щодо переговорів про вихід країни зі складу Європейського Союзу.
Очікується, що дворічний період виходу Великої Британії з ЄС розпочнеться у березні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна