Ветерани АТО самі облаштовують собі реабілітаційний центр на Рівненщині

 

У Здолбунові, що на Рівненщині, облаштовують реабілітаційний центр для демобілізованих військових. Колишні бійці самі взялися споруджувати приміщення для побратимів, інформує “Новинарня” з посиланням на “5-й канал”.

Будівля, якій уже сто років і в якій розміститься центр, тривалий час слугувала міською лазнею (оздоровчий центр “Тонус”), по тому – чотири роки стояла пусткою. Нині тут у розпалі ремонтні роботи.
За п’ять місяців фронтовики встигли відновити спортивний зал, нині взялися за басейн.

Облаштувати реабілітаційний центр для своїх побратимів вирішили в обласній спілці ветеранів АТО. Кажуть, що у центрі демобілізовані не тільки оздоровлюватимуться – це буде й місце зустрічі колишніх армійців.

“Для того, щоб збиратись десь разом усім об’єднанням, триматись разом. Бо психологічно важко після війни, багато хто відійти і досі не може. Зі Здолбунівського району воювали більше 600 чоловік… Хочемо щось зробити самі для себе”, – пояснює голова спілки ветеранів АТО Валерій Багамедов.

Тут планують обладнати масажну кімнату, кабінет психолога тощо.

Читайте про подібний центр, який уже працює на Прикарпатті:
Новий рік ветеранів АТО у “Бандерівському схроні”

Серед ремонтників – колишній боєць-доброволець  з позивним “Маленький”. “Побратими – всі однодумці. Організовано все робимо, і тому гарно виходить. Не так, що один хоче одне зробити, інший – інше. Ми всі намагаємось досягти однієї думки. Одну задачу собі ставимо, і всі разом її виконуємо”, – каже демобілізований військовослужбовець ЗСУ “Маленький”.

Ремонт роблять на кошти місцевих благодійників, допомагають волонтери. Планується, що центр відкриється навесні.

Відео:

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна