Сирійський похід “Адмірала Кузнєцова” обійшовся бюджету РФ до 10 млрд. руб., – ЗМІ

 

Росія витратила на сирійський похід авіаносного крейсера “Адмірал Кузнєцов” та кораблів супроводу щонайменше 7,5 млрд., а можливо, і 10 млрд. руб. (понад 160 млн. доларів). Як передає “Новинарня“, такі розрахунки зробило російське агентство РБК.

У вартість походу входять витрати на харчування (від 306,4 млн. до 325,5 млн. руб.), пальне (від 1,1 млрд. до 1,5 млрд. руб.), бойові вильоти (1,47 млрд. руб.), вартість втрачених бойових літаків (від 4,5 млрд. до 6,7 млрд. руб.) і “бойові” надбавки (38,3 млн. руб.).

Реальна вартість походу може виявитися більшою, так як дані про використання підводного флоту та озброєння групи кораблів в ході операції не були опубліковані військовим відомством, зазначає видання.

Як відомо, корабельна група Північного флоту ВМС РФ вирушила в похід до середземноморського узбережжя Сирії 15 жовтня. До її складу увійшли авіаносець “Адмірал Кузнєцов”, важкий атомний ракетний крейсер “Петро Великий”, великі протичовнові кораблі “Сєвєроморськ” і “Віце-адмірал Кулаков”, а також судна забезпечення – танкери, буксири тощо.

Похід застарілого авіаносця навколо всієї Європи запам’ятався густим чорним димом із його труби та цивільними пожежними машинами на палубі.

За словами командувача російської угрупованням військ в Сирії генерал-полковника Андрія Картаполова, льотчики російської морської авіації за час операції в Сирії виконали 420 бойових вильотів.

При цьому через невдалі посадки на палубу “Кузнєцова” в морі втонули два російській бойові літаки.

У Сєвєроморськ крейсер повернеться на початку лютого 2017 року, розповів РБК співрозмовник в Міноборони.

Читайте також:
Росія забирає від берегів Сирії злощасний авіаносець “Адмірал Кузнєцов”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна