Печерський суд дозволив арештувати кошти екс-голови Держлісу в Швейцарії

 

Печерський райсуд дозволив арешт коштів екс-голови Держагентства лісових ресурсів Віктора Сівця та його дружини у швейцарському банку.

Таке рішення Печерський районний суд Києва прийняв за клопотанням Генпрокуратури 1 лютого. У реєстрі рішення оприлюднено 7 лютого, передає “Українська правда”.

Ідеться про 1,44 млн. доларів і 1,22 млн. євро, що перебувають на рахунку панамської компанії Willora Company Incorporated у швейцарському банку BNP Paribas (Suisse) SA.

У реєстрі судових рішень є дані, що Willora Company Incorporated була зареєстрована у 2011 році дружиною Віктора Сівця, яка мала російське громадянство.

У ГПУ стверджують, що у 2011-2014 роках Віктор Сівець як голова Держагентства лісових ресурсів за пособництва дружини отримував неправомірну вигоду від іноземних підприємств за придбання в Україні лісопродукції. Попередньо сума неправомірної вигоди родини екс-очільник Держлісагентства оцінювалась у 12,8 млн. доларів і 24,5 млн. євро. За версією слідства, у подальшому ці кошти було легалізовано через офшорні компанії.

Раніше суд арештував будинки, автомобілі і корпоративні права, що належали родині екс-очільника Держагентства лісових ресурсів.

Як відомо, ГПУ повідомила про підозру Віктору Сівцю 26 травня 2016 року. Його підозрюють в одержанні неправомірної вигоди і відмиванні доходів.
Це була одна з перших публічних акцій нового генпрокурора Юрія Луценка.

Сівець очолював Держлісагентство в часи президента Віктора Януковича з 2011-го по 2014 рік, був членом президентського “Клубу мисливців та рибалок “Кедр”. Після втечі Януковича Сівець також виїхав із країни і, за останніми даними, перебував у Росії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна