НАЗК саботує призначення держслужбовців, – міністр юстиції

 

Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Національне агентство з запобігання корупції блокує призначення переможців конкурсів на держслужбу.
Про це він сказав у ході засідання Кабінету Міністрів в середу, 8 лютого, передає “Інтерфакс-Україна“.

За висновком глави Мін’юсту, НАЗК блокує спеціальну перевірку кандидатів на держслужбу.

“Чому у нас зараз проблема з спецперевірками по всіх без винятку кандидатах, які йдуть на посади за конкурсами, не тільки на посади керівників центральних органів виконавчої влади, а й до головних спеціалістів в регіонах? Національне агентство по запобіганню корупції, яке має надавати один із висновків по спецперевірці, просто цього не робить з 1 січня, саботуючи роботу”, – сказав міністр.

Петренко зазначив, що НАЗК не виконує свою функцію.

При цьому прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив прискорити проходження спецперевірок.

Спецперевірка проводиться щодо кандидатів на посади державної служби після їх перемоги на конкурсі на посаду і до призначення. Без її проходження переможець конкурсу не може бути призначений.

Раніше, 1 лютого, прем’єр-міністр Володимир Гройсман розкритикував роботу керівника НАЗК Наталії Корчак та заявив про спроби завалити систему електронного декларування.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна