Напишіть листа Володі Балуху, ув’язненому в Криму за український прапор над хатою!

 

Тетяна Печончик
голова правління Центру інформації про права людини

(FB)

Сьогодні (8 лютого) день народження одразу двох українців, незаконно ув’язнених Кремлем – Володимира Балуха і Романа Сущенка.

Про Романа сьогодні багато писали колеги, і спасибі їм за це! А я напишу кілька слів про Володю Балуха – селянина, якого посадили за те, що він не боявся в Криму вивісити український прапор над своєю хатою. А на стіні свого будинку в селі Серебрянка Роздольненського району він прикріпив табличку “Вулиця Героїв Небесної сотні, 18”.

Після цього його заарештували, підкинувши патрони, і вже два місяці Балух перебуває в СІЗО Сімферополя у жахливих умовах. Його стан здоров’я постійно погіршується.

Боротьба за звільнення Володимира Балуха повинна стати нашою боротьбою, щоб кожен українець у Криму міг підняти український прапор на своїй землі.

Напишіть Володимиру Балуху листа або слова підтримки, надішліть їх на електронну адресу Кримської правозахисної групи [email protected] з позначкою “для Володимира Балуха”.

Ці листи будуть роздруковані та передані Володимиру у СІЗО Сімферополя.

Читайте також:
У Криму ФСБ затримала українця з синьо-жовтим прапором на даху

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна