МЗС відповіло вандалам, які написали на консульстві Польщі у Львові “Наша земля”

 

Уночі 8 лютого невідомі обписали паркан польського консульства у Львові, що на вул. Івана Франка, 108.
На паркані з’явився напис білою фарбою “Наша земля”, а також плями червоної фарби на будівлі консульства, повідомила прес-служба ГУ НП Львівщини.

Це вже третя антипольська акція в Україні за останні тижні. Як писала “Новинарня“, у ніч на 10 січня вандали знищили пам’ятник полякам, які загинули від рук гітлерівських військ у 1944 році в селі Гута Пеняцька Бродівського району на Львівщині.
Після того було сплюндровано польський монумент на місці масових поховань у Биківні.
Історики вважають інцидент спланованою провокацією для погіршення українсько-польських стосунків.

 

“Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує акт вандалізму, вчинений 8 лютого ц.р. стосовно Генконсульства Польщі у Львові”, – йдеться в коментарі МЗС України щодо інциденту.

В МЗС наголосили, що “системність, з якою зловмисники вчиняють акти вандалізму і наруги, свідчить про зацікавленість третьої сторони завдати шкоди українсько-польським відносинам”.

Попри це, відзначають у зовнішньополітичному відомстві України, наші дипломати разом з польськими партнерами працюють над “позитивним порядком денним наших двосторонніх відносин”.

“Одним із прикладів цього стала активізація роботи Українсько-польського Форуму партнерства, робоче засідання української частини якого відбулося у Києві 7 лютого 2017 року”, – резюмували в МЗС України.

 

Читайте також:
Сиротюк: Качинського так рве через Бандеру, бо Україна поставила хрест
на Польщі “od morza do morza”

Львівська облрада взялася за відновлення сплюндрованого польського меморіалу в Гуті Пеняцькій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна