Білий дім відреагував на намір Конгресу “зв’язати” Трампа в темі санкцій проти РФ

 

Адміністрація президента США Дональда Трампа підтвердила свою позицію щодо санкцій проти Росії, пов’язаних з окупацією українського Криму.
Про це заявив у Вашингтоні 8 лютого речник Білого дому Шон Спайсер, передає “Укрінформ”.

“Я думаю, що посол Гейлі дуже твердо заявила про це в ООН, що поки Росія не вийде Криму, ці санкції не припинятимуться”, – заявив Спайсер.

Таким чином він відповів на запитання, чи підтримує президент Дональд Трамп ініціативу про посилення контролю з боку Конгресу США над санкціями проти Росії, представлену в вигляді нового законопроекту.

Спайсер також нагадав, що існує інший “набір санкцій” проти РФ, пов’язаний з її агресією на Сході України.
У цьому зв’язку він зауважив, що “не хотів би забігати наперед законодавства”.

Цього ж дня, 8 лютого, шестеро сенаторів США, які представляють і Республіканську, і Демократичну партії, внесли на розгляд верхньої палати Конгресу США законопроект, що посилює контроль з боку законодавців за діями президента щодо пом’якшення санкцій проти Росії.

Читайте також:
У Конгресі хочуть прийняти закон, щоб Трамп
не міг скасувати санкції проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна