Україна компенсувала “Белавіа” повернення літака через “російського пропагандиста”

 

Україна та авіакомпанія “Бєлавіа” залагодили конфлікт навколо повернення білоруського літака в Київ.
Про це повідомив журналістам у вівторок, 7 лютого, гендиректор “Бєлавіа” Анатолій Гусаров, передає агенція БЕЛТА.

“Це питання врегульовано для взаємовигідного розуміння обох сторін. Проблема закрита, компенсаційний механізм знайдений з урахуванням законодавства і України, і Білорусі. За сумою, яку ми пред’являли українській стороні, знайдений варіант компенсації, нас це повністю задовольнило”, – підкреслив він.

Гусаров пояснив, що конфлікт був врегульований за допомогою угоди між “Бєлавіа” та “Украерорухом” про рівень якості обслуговування (Service level agreement), укладеною наприкінці січня.
За його словами, мета цього договору – “підвищення ефективності використання повітряного простору, який перебуває під відповідальністю України, за умови дотримання всіх вимог щодо належного рівня безпеки польотів”.

“В рамках цієї угоди і було вирішене питання”, – зазначив він.

Як повідомляла “Новинарня“, 21 жовтня 2016 року літак авіакомпанії “Бєлавіа”, який прямував з Києва до Мінська, повернули в аеропорт “Жуляни” під загрозою української сторони підняти винищувачі.
Після посадки з борту повітряного судна правоохоронні органи України зняли антиукраїнського пропагандиста, екс-мешканця Києва Армена Мартиросяна, який називає себе політтехнологом і журналістом.
У Службі безпеки України повідомили, що літак був повернутий у київський аеропорт через те, що СБУ отримала інформацію про перебування на борту іноземця, який несе загрозу нацбезпеці держави.
Пізніше за результатами аналізу інциденту в СБУ і ДП “Украерорух” визнали дії своїх співробітників такими, що відповідають внутрішнім і міжнародним нормам.

Нагадаємо, в листопаді президент Порошенко вибачився перед білоруським колегою Лукашенком через завернутий лайнер “Белавіа” та домовився про візит.

Читайте також:
Московський пропагандист, якого зняли з рейсу Київ-Мінськ,
судитиметься з СБУ

В СБУ розповіли, чому змусили повернутися до Києва літак “Белавіа”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна