У Росії звернули на ЗСУ обстріли Авдіївки… і порушили кримінальну справу

 

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу проти Збройних сил України через гадані обстріли житлових та адміністративних будівель в Донецькій області України.
Про це у вівторок, 7 лютого, повідомляє прес-служба СК РФ.

Як зазначено, справа відкрита за статтею “застосування заборонених засобів і методів ведення війни”.

За версією російських слідчих, у період з 4 по 6 лютого 2017 року військові ЗСУ та Нацгвардії України на території Донецької області провели “численні артилерійські обстріли, в результаті яких пошкоджені десятки житлових будинків і адміністративних будівель, а також лінії електропередач і залізничний рухомий склад”.

Фотоілюстрацією до прес-релізу Слідкому РФ слугує фото, яке ще 29 січня розмістив начальник Донецької поліції В’ячеслав Аброськін як доказ обстрілів проросійськими бойовиками житлових кварталів.

“Бойовики зранку обстріляли житловий сектор в районі вул. Заводська та Седово”, – написав він тоді.

Варто також зазначити, що існує багато відеозаписів, на яких видно, що реактивні системи залпового вогню БМ-21 “Град” стріляють в бік Авдіївки із житлових районів міста Донецьк.

Читайте також:
Російські “Гради” в Донецьку прикриваються цивільними як щитом.
Експерти Bellingcat показали фото

“Они когда от нас начинають х*ярить, аж дом подпрыгивает”.
Депутати “ДНР” підтвердили обстріли “Градами” з Донецька

Як відомо, у серпні 2016 року Слідчий комітет Росії заявляв про порушення кримінальних справ проти воєначальників української армії, які нібито проводили артилерійські обстріли об’єктів цивільної інфраструктури та населення на південному сході України.

Читайте також:
В Авдіївці взялися ремонтувати всі будинки, зруйновані від початку війни

Як повідомляла “Новинарня“, внаслідок важких обстрілів з боку бойовиків прифронтове місто Авдіївка Донецької області залишилося без електрики 30 січня. Противник прицільно вражав житлові будинки й пункти гуманітарної допомоги, гинули люди. Були зруйновані десятки будівель, під час 20-градусних морозів виникли проблеми з тепло- і водопостачанням.
У місті було оголошено режим надзвичайного стану. Урядовим і комунальним службам у стислі терміни вдалося відновити теплопостачання Авдіївки та організувати подачу води за графіком.
Після цього через нові потужні обстріли з боку бойовиків не могли відбутися роботи з відновлення електропостачання. У суботу ввечері, 4 лютого, голова Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський повідомив, що російська сторона в СЦКК знову дала гарантії припинення вогню в Авдіївці. Після ремонтних робіт 4-5 лютого в неділю ввечері Авдіївка була підключена до мережі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна