Поліція звітує про розблокування колій у Бахмуті. “Редут” спростовує

 

Начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін заявляє, що на сьогоднішній день активісти припинили блокування залізниці в районі Бахмута.
Про це він сказав у ході прес-конференції 7 лютого, передає “Новинарня” з посиланням на прес-конференцію, яку транслював канал “Еспресо.TV”.

“В даний час колії розблоковані, і, наскільки мені відомо, пасажирсбкі потяги ходять. Інформації від управління Донецької залізниці про блокування в цьому місці немає. Там є п’ять чоловік, яким немає де жити, вони відпочивають в засніженому наметі, який розміщений на цьому переїзді”, – сказав Аброськін.

Він зазначив, що за фактом блокування транспортних магістралей відкрито кримінальне провадження з внесенням відповідних відомостей до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань.

Водночас “Штаб блокади торгівлі з окупантами” заперечив інформацію керівника обласної поліції, назвавши її “неправдивою”.
За їх словами, “редут “Запоріжжя” залишається на коліях.

“Наразі редут несе чергування у звичному режимі, заблокований локомотив залишається на місці. Цими коліями курсує тільки приміська електричка, оскільки ми не маємо права обмежувати пересування українців між населеними пунктами.
Жоден вагон з товарами не буде пропущений через редут. Переговори щодо послаблення чи зупинення блокади не розглядаються. Компроміси в справі захисту незалежності України неможливі!”- сказано на сторінці “Штабу блокади” у “Фейсбуці”.

“Вантажний рух у напрямку Горлівки залишається заблокованим! Ми не відступимо! Слава Україні!” – заявили ініціатори блокади.

Читайте також:
Поліція Донеччини з боєм витіснила з дороги блокувальників і Семенченка

Нардеп Парасюк на блокаді залізниці в Бахмуті вдарив поліцейського

Як повідомляла “Новинарня“, 25 січня активісти й ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ-Лисичанськ-Попасна на ділянці Гірське-Золоте із закликами про припинення торгівлі із незаконними збройними формуваннями. Вони заявили, що блокують рух через лінію розмежування 800 вагонів щодня.

Серед учасників блокади – нардепи Семен Семенченко, Павло Костенко, Тарас Пастух, Володимир Парасюк, екс-начштабу батальйону “Айдар” Валентин Лихоліт (Батя), чию справу розслідує ГПУ.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом блокування залізниці.
Але організатори блокади заявили про намір її розширити й 30 січня підірвали колію.

Служба безпеки України в офіційній заяві засудила “популістські” дії політиків, які організували блокування руху залізничного транспорту з окремих районів Донбасу, та відкинула звинувачення в кришуванні торгівлі з окупантами.

Володимир Гройсман заявив, що отриманню вугілля з непідконтрольних територій на Донбасі на даний момент немає альтернативи.

2 лютого блокувальники встановили новий “редут” – “Запоріжжя” – на залізничному переїзді в Бахмуті Донецької області.

Голова облВЦА Павло Жебрівський почав домовлятися про розблокування дільниці, але безрезультатно.

Читайте також:
МінТОТ залучив до протидії залізничній блокаді Донбасу інших ветеранів АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна