Франція, Італія, Португалія та Іспанія закликали НАТО посилити військову присутність у їхньому регіоні

 

Міністри оборони Франції, Італії, Португалії та Іспанії закликали Північноатлантичний альянс збільшити свою присутність в їхній частині Європи. Про це повідомляє “Європравда” з посиланням на Euractiv.

Іспанський міністр оборони Марія Долорес де Коспедаль сказала після засідання так званого “Південного квартету” в Порту, що їхнє прохання більшої присутності НАТО цілком виправдано, оскільки “сьогодні ризики, з якими стикається Європа, відрізняються від тих, що були раніше, і до того ж вони походять з декількох напрямків”.

Коспедаль додала, що НАТО традиційно не має сильної присутності в Південній Європі, але вона і її колеги, як і раніше, виступають за більшу участь Альянсу в їхньому регіоні, особливо в Середземному морі.

Чотири країни підписали спільного листа, який було відправлено генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу. Міністри наполягають на тому, що “важливо зміцнити і збільшити значення і роль організації” на півдні Європи.

Міністр оборони Португалії Хосе Альберто Азередо Лопеш зазначив, що вони не розкриватимуть точний зміст листа, поки генсек НАТО не ознайомиться з ним.

Чотири міністри також обговорили нові виклики, які стоять перед Європою в сфері безпеки і оборони, тому що “зброя, яка використовується новим поколінням терористів, не звичайна і їй важко протистояти”.

Читайте також:
НАТО б’є на сполох: іспанський порт став базою ВМФ Росії в Середземномор’ї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна