Екс-глава німецького МЗС: ненадання Україні перспективи членства в ЄС було помилкою

 

Останній міністр закордонних справ Німецької Демократичної Республіки Маркус Мекель вважає, що ЄС має виправити свою помилку і надати Україні перспективу членства.
Про це він заявив в промові на урочистому прийнятті в посольстві Німеччини з нагоди 25-річчя роботи дипмісії, повідомляє “Європейська правда”.

Мекель  наголосив, що Україна вже зараз має законодавчо закріплений шанс стати членом ЄС.

“Достатньо подивитися на Лісабонський договір і там написано, що кожна країна має бути членом ЄС за двох умов – якщо ця країна виконує визначені критерії, але також, коли Євросоюз здатен розширюватися”, – нагадав він.

Водночас, на думку дипломата, цього недостатньо, оскільки Україна повинна мати більше впевненості щодо свого європейського майбутнього.

“Українці мають розуміти, що коли вони виконають критерію, вони стануть членом ЄС”, – вважає Маркус Мекель.

“Це стосується і Білорусі, навіть якщо її громадяни поки не бажають (вступу до ЄС.). Але важливо, щоби люди розуміли: якщо вони підуть цим шляхом, вони матимуть можливість стати членом Європейського союзу”, – вважає колишній міністр закордонних справ Східної Німеччини, яка влилася в ФРН 1990 року.

Мекель також вважає помилкою Європейського Союзу те, що у 2012 році ЄС не підписав Угоду про асоціацію з Україною.
“Це дало Росії час та можливість діяти”, – заявив він.

Мекель також наголосив на неприпустимості дій РФ та на тому, що Європа має бути єдиною у засудженні російської політики.

Читайте також:
Німеччині варто подумати про заміну посла, – Ірина Геращенко

ЄС відзначає 25-річчя

Як інформувала “Новинарня“, прийняття в посольстві Німеччини з нагоди 25-річчя роботи дипмісії відбувається на тлі скандального інтерв’ю посла Ернста Райхеля про можливість провести вибори в ОРДЛО за присутності російських окупаційний військ.
Після цього Райхеля викликали для пояснень в МЗС України. Посольство ФРН скасувало прес-конференцію, призначену на 7 лютого, але прийняття відбулося.
Голова Комітету ВР у закордонних справах Ганна Гопко з трибуни парламенту закликала до його бойкоту.

Депутати вимагають пояснень від посла ФРН та бойкотуватимуть прийом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна