Омелян: Міністрам підсовують у вигляді держсекретарів висуванців криміналу

 

Створений в Україні в рамках управлінської реформи інститут державних секретарів може нівелювати роль міністрів.
Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв’ю DT.UA.

Коментуючи призначення Андрія Галущака на посаду держсекретаря Мініінфраструктури, міністр заявив, що особи, які стали держсекретарями, намагаються вибудувати в апаратах міністерств альтернативну управлінську структуру в інтересах третіх осіб.

“Проблема галущаків у тому, що вони намагаються вибудувати ще одну систему всередині непрацюючого держапарату. Це дуже небезпечно”, – сказав міністр.

“По-перше, нівелюється роль міністра, і можна формувати будь-які коаліції, проводячи будь-які політичні призначення, але вони жодним чином не вплинуть на роботу, бо все керуватиметься держсекретарями і тим механізмом, який створено всередині міністерства.
По-друге, і це основне, на посади призначають не фахових, а залежних людей, рекомендованих напівкримінальними угрупованнями”, – заявив Омелян, назвавши таку ситуацію “міною для державної служби”.

Нагадаємо, у грудні міністр інфраструктури Володимир Омелян та в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун піддали жорсткій критиці систему відбору держсекретарів у міністерства на конкурсах і відмовилися працювати з пропонованими їм кандидатами.
У січні уряд вивів із підпорядкування міністра інфраструктури Укрзалізницю через конфлікт Омеляна з Войцехом Балчуном.

Читайте також:
Конкурсна комісія обрала держсекретарем Мінінфраструктури подільника Каськіва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна