Нардеп Парасюк на блокаді залізниці в Бахмуті вдарив поліцейського

 

У Бахмуті Донецької області народний депутат України, який бере участь у блокаді залізничного переїзду, 4 лютого вдарив співробітника поліції і погрожував іншим поліцейським фізичною розправою.
Про це в неділю, 5 лютого, повідомила прес-служба ГУ Нацполіції Донецької області з посиланням на слова потерпілого.

ОНОВЛЕНО. Нардеп Олег Ляшко на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив, що учасником індиценту був нардеп Володимир Парасюк. 

Співробітник Бахмутського відділу поліції звернувся до місцевої лікарні із забоєм грудної клітини та був госпіталізований.
Травму він нібито отримав на блокпості у Бахмуті під час виконання службових обов’язків, коли група людей намагалася перешкодити перевірці їхнього авто.

“Встановлено, що 4 лютого на блокпості був зупинений автомобіль з вісьмома громадянами у військовій формі, в одного з яких виявлено карабін СКС”, – повідомили в поліції.

ГУ НП зазначає: в рамках контрдиверсійних заходів, які проводяться в області за розпорядженням штабу АТО, транспортні засоби підлягають необхідній перевірці з метою припинення трафіку нелегальної зброї та її витоку у мирні області України задля збереження життя громадян.

“Зі слів працівника поліції, присутній на місці один з народних депутатів України, які беруть участь у блокаді залізничного переїзду у Бахмуті, почав конфліктувати та перешкоджати здійсненню перевірки. Він надав вказівку водію покинути територію блокпосту та вдарив співробітника поліції в область тулуба”, – заявили в поліції.

Крім того, під час конфлікту депутат висловлювався нецензурною лайкою, висловлював погрози фізичної розправи у бік поліцейських, які виконували свої обов’язки, та виказував наміри відібрати у них зброю в разі здійснення перевірок вказаного автомобіля на інших блокпостах.

Факт зареєстрований до Єдиного журналу обліку заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події, триває перевірка.
На цей час співробітник Бахмутського ВП, який отримав тілесні ушкодження, перебуває у лікарні, інформує Донецька обласна поліція.

Прізвище народного депутата у повідомленні поліції не називається.

Раніше речниця поліції Луганської області Тетяна Погукай повідомляла, що серед блокувальників залізниці на Луганщині перебували нардепи Семен Семенченко, Павло Костенко, Тарас Пастух, Володимир Парасюк.

Як повідомляла “Новинарня“, 25 січня активісти й ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ-Лисичанськ-Попасна на ділянці Гірське-Золоте із закликами про припинення торгівлі із незаконними збройними формуваннями. Вони заявили, що блокують рух через лінію розмежування 800 вагонів щодня.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом блокування залізниці.
Але організатори блокади заявили про намір її розширити й 30 січня підірвали колію.

Служба безпеки України в офіційній заяві засудила “популістські” дії політиків, які організували блокування руху залізничного транспорту з окремих районів Донбасу, та відкинула звинувачення в кришуванні торгівлі з окупантами.

Володимир Гройсман заявив, що отриманню вугілля з непідконтрольних територій на Донбасі на даний момент немає альтернативи.

2 лютого блокувальники встановили новий “редут” – “Запоріжжя” – на залізничному переїзді в Бахмуті Донецької області.

Голова облВЦА Павло Жебрівський почав домовлятися про розблокування дільниці, але безрезультатно.

Читайте також:
МінТОТ залучив до протидії залізничній блокаді Донбасу інших ветеранів АТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна