Лікарі Дніпра зберегли зір пораненому в Авдіївці британському фотографу Крістоферу Нанну

 

Лікарям Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова вдалося зберегти зір пораненому в Авдіївці британському фотожурналісту Крістоферу Нанну.
Як передає “Новинарня“, про це ввечері 4 лютого написав у соцмережі міністр інформаційної політики Юрій Стець.

“Лікарям вдалося зберегти зір, він бачить на обидва ока. Якщо все буде нормально, через 7 днів його можуть виписати з лікарні. Подальше відновлення зору залежитиме від якісної реабілітації.
Велика подяка лікарям з Дніпра”, – зазначив Стець.

Як писала “Новинарня“, ввечері 2 лютого, внаслідок масового артобстрілу Авдіївки бойовиками постраждав британський фотожурналіст Крістофер Нанн (Нунн). Жінка, яка готувала йому чай на кухні, загинула.
Як повідомляв головний лікар дніпровської лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко, фотографу фактично вибило око, друге також сильно постраждало, британець міг осліпнути. Лікарі декілька днів боролися за те, що б зберегти йому зір.

Нанн відомий тим, що знімає на Донбасі ще з 2014 року. Його фотороботи друкують The New Yorker, Financial Times Weekend Magazine, Le Monde, Morgenbladet, The Telegraph та інші відомі видання.

Фото можна переглянути зокрема на сторінці chrisnunnphoto в Інстаграмі та на персональному сайті Нанна.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна