ДСНС прозвітувала про гуманітарну ситуації в Авдіївці і ремонт ЛЕП

 

Державна служба з надзвичайних ситуацій України прозвітувала про ситуацію в знеструмленій Авдіївці.

Станом на 12-ту годину суботи, 4 лютого, в мобільних пунктах обігріву, з початку їх функціонування, обігріто понад 9482 особи, з них 4267 – люди похилого віку та 1300 дітей, ідеться у зведенні.

На даний час громадянам видано загалом 627 продуктових набори.
Всього видано понад 4648 продуктових та промислових наборів, 1368 кг продуктів харчування та 125 кг овочів.

Всього із 22-тисячного міста евакуйовано 266 людей, з них 42 – особи похилого віку та 124 дітей.

Зокрема, двома автобусами вивезено 22 людей (з них 10 дітей) до пансіонату “Перлина Донеччини”.

Опівдні 4 лютого для проведення робіт щодо розмінування та ремонту високовольтних ліній було направлено піротехнічний підрозділ та бригади ТОВ “ДТЕК Високовольтні мережі”.

Нагадаємо, це другий день споб ремонту ЛЕП у знеструмленому місті. Для цього на рівні СЦКК погоджено “режим тиші”, хоча, за словами жителів міста та військових, поодинокі “прильоти” снарядів із важкого озброєння тривають і в суботу.

До робіт залучено від Головного управління ДСНС України у Донецькій області дві піротехнічні групи у кількості сім осіб та три одиниці техніки.

Станом на 11-ту годину проведено обстеження дороги поблизу Донецької фільтрувальної станції.
Піротехнічний підрозділ очікував дозволу на проведення робіт з обстеження території, де проходить лінія електропередач.

“Наразі ремонтно-відновлювальні роботи проводять співробітники тепломережі на центральній теплотрасі м. Авдіївка та співробітники РЕМ. Також по місту працюють дві піротехнічні групи ДСНС України у кількості 10 чоловік та 2 одиниці техніки”, – додали в ДСНС.

Організовано роботу штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, взаємодію служб. Ситуація перебуває на контролі ДСНС.

Організовано цілодобову роботу “гарячої лінії” за номером 101, а також визначені контактні телефони штабу з ліквідації надзвичайної ситуацій (095-215-10-03 та 062-36-315-44).

Також у ДСНС повідомили про лікування їхнього колеги, пораненого в дивіт внаслідок обстрілу “Градом” бойовиків ввечері 2 лютого: начальник державного пожежно-рятувального загону №15 підполковник Дмитро Тритейкін доправлений до Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова. Він прийшов до тями, перебуває під наглядом лікарів.

Читайте також:
Внаслідок обстрілу Авдіївки загинув рятувальник. Директор АКХЗ переживає за Донецьк: “Бійня йде щосили”. ОНОВЛЕНО

Британський журналіст, поранений під час обстрілу Авдіївки,
втратив око й може осліпнути

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна