Бойовики ударили “Градом” по Сартані. Уразили навіть цвинтар

 

У п’ятницю, 3 лютого, близько 23:00 бойовики на Маріупольському напрямку обстріляли село Сартана із реактивних систем залпового вогню БМ-21 “Град”. Розірвалося приблизно 40 снарядів, пошкоджено житлові будинки, постраждалих немає. Про це повідомив у соцмережі начальник поліції Донецької області В’ячеслав Аброськін.

Після обстрілу було створено 11 слідчо-оперативних груп.

В результаті обстрілу пошкоджено житлові будинки: вул. Пушкіна 31, 33, 35, 37; вул. Північна 4а, 4в; вул. Крайня 1, 2, 2в, 4в; тупик Північний, 1, 3, 4; вул. Генерала Куркчі, 108, 110; вул. Шмідта, 19б.

Як видно з фото, ракетні снаряди вразили також могили на кладовищі Сартани.

Крім того, внаслідок влучання снаряду в електричну підстанцію знеструмлені вулиці: Північна, Крайня, Генерала Куркчі, Шмідта, Пушкіна, Папаніна, Воїнів Визволителів, Городня. Без світла залишилась також Талаківка.

На місці працюють підрозділи ДСНС, необхідні комунальни служби, депутати місцевих рад Сартани та Маріуполя, повідомив Аброськін.

Як повідомлялося, бойовики обстрілювали Сартану з важкої артилерії того ж дня вранці.

ОНОВЛЕНО. За інформацією на 9-ту ранку суботи, внаслідок обстрілу Сартани у п’ятницю було пошкоджено 30 будівель, з яких 28 – приватних домоволодінь.
Про це повідомляє прес-служба поліції Донеччини, зазначаючи, що протягом доби бойовики двічі наносили артудар по прифронтовому селищу.

За розпорядженням керівника ГУ Нацполіції Донеччини В’ячеслава Аброськіна місцевий особовий склад чоловіків-поліцейських було піднято по тривозі, в приміщенні сартанського відділення поліції розгорнуто оперативний штаб, де відбувається координація наявних сил та засобів.

 

Документування наслідків злочину терористів триває, наряди поліції патрулюють Сартану та наближену до неї Талаківку.

 

Під час бойових дій частину селища було знеструмлено, без світла залишилися і мешканці Талаківки. У деяких будинках осколками було перебито газопровід та припинено подачу газу.
 

Комунальні служби, що працювали в умовах цілковитої темряви, за кілька годин відновили електропостачання. Без газу залишається один будинок.

Крім осколкових пошкоджень будинків зафіксовано два прямих влучання.
У помешканні, що на вулиці Північній, вибуховою хвилею вибито усі вікна. В момент обстрілу в будинку перебувала сім’я з трьома дітьми. Ніхто не постраждав, але було вбито собаку.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна