Жебрівський почав домовлятися з активістами про розблокування залізниці під Бахмутом

 

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у п’ятницю, 3 лютого, провів переговори з учасниками блокади залізниці, які таким чином протестують проти торгівлі України з незаконними збройними формуваннями, і досяг перших результатів.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на “Фейсбук” керівника облВЦА.

Жебрівський приїхав на “редут” наступного дня після того, як ветерани АТО й громадські активісти поширили блокування з Луганської області на Донецьку.

“Зустрівся із блокувальниками на переїзді біля Бахмута. Народних депутатів на блокпосту не було. Запропонував блокувальникам алгоритм дієвого контролю за переміщенням горілчаних та тютюнових виробів, які справді є об’єктами торгівлі, а не забезпеченням функціонування економіки України”, – написав Жебрівський.

“Домовились, що народні депутати приїдуть до мене в Авдіївку і ми обговоримо запропонований алгоритм.
Домовились також, що хлопці зараз пропустять вагони з кар’єру на тимчасово окуповану територію”, – зазначив голова обласної адміністрації.

Жебрівський констатував: “У хлопців на блокпосту зброї не побачив, поводять себе спокійно. За їхніми словами, вони є рядовими бійцями. Рішення по блокування приймають народні депутати”.

Він додав, до наступні рішення будуть ухвалені після зустрічі із народними депутатами в Авдіївці.

Нагадаємо, серед нардепів, які ініціювали залізничну блокаду ОРДЛО – Семен Семенченко, Володимир Парасюк, Тарас Пастух.

Як відомо, 25 січня активісти й ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ-Лисичанськ-Попасна на ділянці Гірське-Золоте із закликами про припинення торгівлі з незаконними збройними формуваннями. Вони заявили, що блокують рух через лінію розмежування 800 вагонів щодня.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом блокування залізниці.
Але організатори блокади заявили про намір її розширити й 30 січня підірвали колію.

Служба безпеки України в офіційній заяві засудила “популістські” дії політиків, які організували блокування руху залізничного транспорту з окремих районів Донбасу, та відкинула звинувачення в кришуванні торгівлі з окупантами.

Володимир Гройсман заявив, що отриманню вугілля з непідконтрольних територій на Донбасі на даний момент немає альтернативи.

Читайте також:
МінТОТ залучив до протидії залізничній блокаді Донбасу інших ветеранів АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна