Штаб АТО спростував причетність до артудару по Донецьку

 

У штабі АТО у зв’язку з поширенням інформації про нібито обстріли Донецька українськими військовими повідомили, що ЗСУ не ведуть артилерійських обстрілів населених пунктів.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться в заяві прес-центру штабу АТО, поширеній після півночі вже 3 лютого.

“У зв’язку із поширенням окремими інтернет-ресурсами інформації про нібито проведені українськими військами обстріли міста Донецьк прес-центр штабу АТО заявляє наступне. Зазначена інформація не відповідає дійсності та є спланованою провокацією. Збройні сили України не ведуть артилерійський вогонь по населених пунктах”, – наголосили в штабі АТО.

У повідомленні зазначили, що мета поширення таких чуток – “викликати паніку серед жителів Донецька і посіяти недовіру місцевого населення до Збройних сил України”.

Перед цим повідомлялося, що в Донецьку близько 21:15 2 лютого прогримів потужний вибух.

Як писали користувачі в соціальних мережах, сильний поштовх відчули в всіх районах міста. У декого в квартирах повилітали вікна, попадали речі з полиць. У машинах спрацювали сигналізації.

“У нас в будинку в під’їзді вікна посипалися, Калининський район”, – цитує одного з користувачів “УП”.

Пропагандистський інтернет-ресурс бойовиків “ДНР” – сайт ДАН – видав низку публікацій про нібито трагічні наслідки обстрілу Донецька, зокрема Калінінського району міста:

Водночас блогер-переселенець Олександр Чернов, колишній медик із лікарні Єнакієвого, зазначав, що інформація “ДНРівців” про двох загиблих і понад десяток поранених цивільних не відповідає дійсності, натомість госпіталізовані лише двоє поранених:

Читайте також:
Внаслідок обстрілу Авдіївки загинули двоє рятувальників. Директор АКХЗ переживає за Донецьк: “Бійня йде щосили”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна