Серед загиблих військових – рятувальник і медики, поранено майже 20 бійців

 

За останню добу, 2 лютого, в зоні бойових дій на Сході загинули троє військових ЗС України та один співробітник ДержНС. Ще 18 військовослужбовців ЗСУ та один співробітник ДСНС зазнали поранень.
Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

“За добу в результаті бойових дій троє українських військовослужбовців і один співробітник ДержНС загинули, 18 військовослужбовців ЗСУ і один співробітник ДержНС поранені”, – розповів речник.

Він уточнив місця втрат: “Двоє військових санінструкторів загинули на Світлодарській дузі. Один військовослужбовець ЗСУ і співробітник ДержНС загинули в Авдіївці. По одному військовому були поранені в Новоолександрівці, Зайцевому і Мар’їнці. У Новозванівці отримали поранення двоє бійців. Сім військових та один офіцер ДержНС були поранені в Авдіївці”.

Полковник Мотузяник не зміг підтвердити інформацію про те, що на Світлодарській дузі фельдшерка 54-ї бригади на ім’я Наталія загинула внаслідок влучання ворожої протитанкової ракети (ПТУР) у реанімаційний автомобіль ЗС України.

При цьому “Громадське радіо” з посиланням на волонтера Іллю Лисенка повідомляло, що внаслідок обстрілу загинула фельдшерка, ще четверо людей отримали поранення, водієві ампутували ногу.

Також інформацію про загибель медика підтверджує у своєму “Фейсбуці” прес-офіцер батальйону “Донбас” Людмила Калініна.

“Вона (Наталія) загинула під час виконання своїх обов’язків. Дуга забрала собі ще одну жертву, чисту душу на бойовому завданні.
Вона загинула, прямуючи за пораненим. Водій у важкому стані в госпіталі.
Тварюка-ПТУРист, який погубив медиків, ну невже ти не бачив на машині маркування червоного хреста?
Ми всі ще зустрінемося”, – написала в соцмережі знайома загиблої Юлія Паєвська, теж парамедик.

Нагадаємо, загиблий працівник ДСНС в Авдіївці – 24-річний Сергій Горбань, водій аварійно-рятувального загону. Він був убитий внаслідок прицільного обстрілу бойовиками “ДНР” пунктів гуманітарної допомоги.

“Наші солдати відповідають окупантам влучним вогнем. Внаслідок своїх же авантюрних дій противник несе важкі втрати і не досягає успіху”, – сказав речник МОУ на брифінгу.

Він додав, що, крім ескалації на Донецькому напрямку, 2 лютого було зафіксовано обстріли з боку бойовиків по всій лінії фронту на Маріупольському напрямку, “чого не спостерігалося з 2014 року”.

Читайте ранкові дані штабу АТО щодо обстрілів і втрат:
На фронті – найбільше обстрілів з початку року.
Четверо бійців загинуло, 17 поранено

Як повідомляла “Новинарня“, з початку доби 3 лютого загинуло вже двоє військових ЗСУ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна