Харківські прикордонники прозвітували про облаштування “Стіни” в умовах браку коштів

 

На території Харківської області більш як на дві третини виконано інженерно-технічне облаштування державного кордону з Російською Федерацією. Про це заявив помічник начальника регіонального управління Держприкордонслужби Едуард Марков, передає “Укрінформ“.

“На території Харківської області інженерно-технічне облаштування держкордону виконано на 70%. У числі іншого протягом 166 км споруджено оборонний вал заввишки 2 метри і рів розміром 2,5 на 4 метри. Облаштовано чотири суперсучасні системи відео- і сенсорного спостереження – у Дворічанському, Золочівському, Дергачівському та Великобурлуцькому районах. Також облаштовано 12 спостережних веж, вісім з яких працюють на сонячних батареях, а всього таких веж буде 22. У стані повної готовності – чотири бойові модулі “Тритон”, оснащених не лише системами відео- і сенсорного спостереження і космічним зв’язком, а й бойовими розрахунками. Цього року триває, у тому числі, облаштування трьох із п’яти опорних пунктів для особового складу прикордонної служби, і це при тому, що на 2017 рік Харківщині виділено близько 166 млн. грн, а потрібно 800 млн.”, – зазначив підполковник Марков.

За його словами, для реалізації проекту облаштування держкордону з РФ Держприкордонслужбі до 2018 року планувалося виділити 4 млрд. грн.

“У 2015 році на реалізацію проекту планувалося виділити 900 млн. грн., але виділено 400 млн. План 2016 року – 1 млрд. 200 млн. грн., за фактом виділено 200. млн. План 2017 року – 1 млрд. 300 млн., виділено 200 млн. Недофінансування – 2,5 млрд. грн.”, – пояснив Марков.

Через недофінансування проект вже продовжено до 2020 року і може бути у черговий раз пролонгований, сказав прикордонник.

Читайте також:
З проектом “Стіна” не все гладко, – Ситник

На Чернігівщині чиновники уже відмили майже 2 млн. гривень
на укріпленні кордону з Росією

Туреччина завершила спорудження стіни на кордоні з Сирією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна