Британський журналіст, поранений під час обстрілу Авдіївки, втратив око й може осліпнути

 

Британський фотокореспондент Крістофер Нунн, який отримав поранення під час масованого обстрілу Авдіївки російсько-окупаційними військами ввечері 2 лютого, фактично втратив зір.

Крістофер Нунн (фото з Інстаграм)

Як повідомив в ефірі телеканалу “112 Украина” головний лікар дніпровської лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко, фотожурналісту буквально вибило одне око, а друге сильно пошкоджене. Тепер лікарі борються за те, щоб його зберегти.

Фотографа доставили з Авдіївки в Дніпро близько 4-ї години ранку, він у стані середньої тяжкості.

Мешканка Авдіївки, яка готувала Крістоферу чай саме в той момент, коли в її кухню влучив снаряд, загинула.

“5-поверховий будинок, вибух, ударна хвиля вибила скло вікон віконні рами полетіли в квартиру, змело все, людей збило з ніг, господиня в цей час була на кухні готувала чай пригостити гостей…” – написала у “Фейсбуці” радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Тетяна Губа.

Головлікар також повідомив, що бійці, які надійшли в лікарню ім. Мечникова останнім часом, ідуть на поправку. Залишається двоє поранених, яким необхідна допомога в реанімації.

Як повідомляла “Новинарня“, під час прицільного обстрілу ворожою артилерією гуманітарних пунктів в Авдіївці загинув водій аварійно-рятувального загону Сергій Горбань та був поранений у живіт начальник 15-ДПРЗ ГУ ДСНС у Донецькій області, підполковник служби цивільного захисту Дмитро Тритейкін.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна