У Міноборони повідомили про більші втрати за добу, ніж у штабі АТО

 

За минулу добу, 1 лютого, в зоні проведення антитерористичної операції на Сході двоє військових ЗСУ загинули, 20 постраждали.
Про це на брифінгу вдень 2 лютого повідомив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник, і озвучена ним кількість поранених суттєво більша за дані штабу АТО, озвучені вранці.

“За минулу добу внаслідок бойових дій, на превеликий жаль, двоє українських військовослужбовці загинули, 14 бійців були поранені, ще шість отримали бойові травмування”, – сказав речник.

“Солдат і офіцер загинули, відбиваючи один з учорашніх ранкових наступів противника в районі Авдіївки”, – повідомив полковник Мотузяник.

Також, за його словами, один військовослужбовець був поранений під Попасною, ще четверо наших бійців зазнали поранень на позиції “Шахта Бутівка” під час жорстокого обстрілу ворога з гармат і мінометів.
Решта поранених і травмованих припадає на Авдіївку.

Щодо ситуації в зоні АТО минулої доби речник зазначив: “Противник не полишає спроб просунутися під Авдіївкою, а також шукає слабкі місця в нашій обороні і посилено застосовує важке озброєння під Попасною, під Авдіївкою, на ділянці фронту позиція “Шахта Бутівка”-Піски, у Красногорівці, під Докучаєвськом, а також біля Азовського моря”.

Також Олександр Мотузяник заявив, що на активність бойовиків “українські війська відповідають окупантам вогнем”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна