Суд відправив під домашній арешт слідчого прокуратури, який на Банковій вимагав за суддю $50 тис.

 

Солом’янський райсуд Києва за клопотанням НАБУ призначив домашній арешт слідчому прокуратури Київської області, який підозрюється в отриманні 50 тис. доларів хабара у справі про вимагання коштів у судді. Строк домашнього арешту закінчується 20 лютого.

З реєстру судових рішень відомо, що слідчий прокуратури начебто вимагав винагороду за зміну підозри у кримінальному провадженні з ч.4 ст. 190 ККУ – “шахрайство в особливо великих розмірах чи організованою групою” на ст. 369-2 ККУ – “зловживання впливом”.

За матеріалами справи, передача хабара відбулася 26 грудня 2016 року.

Перед цим слідчий прокуратури неодноразово особисто зустрічався із підозрюваним та обговорював передачу коштів.
З метою приховання факту хабара було підписано договір про надання послуг з адвокатом, якого слідчий залучив як посередника.

За інформацією “Української правди”, йдеться про слідчого в особливо важливих справах прокуратури Київської області Олександра Павленка.

Він розслідував справу про вимагання 30 тисяч доларів у судді біля будівлі адміністрації президента.

Як писала “Новинарня“, у вересні 2016-го на вулиці Банковій за досить комічних обставин затримали чоловіка, який за 30 тисяч доларів США пообіцяв судді продовжити термін його повноважень. За винагороду судді обіцяли позитивну рекомендацію Вищої кваліфікаційної комісії та позитивне рішення Верховної Ради щодо обрання на посаду судді безстроково.

Слідчий прокуратури Павленко, за версією НАБУ, хотів отримати 50 тисяч доларів винагороди саме в того затриманого на Банковій чоловіка.

Як повідомив тоді у “Фейсбуці” народний депутат від БПП Павло Різаненко, затриманий – Ільницький Микола Володимирович.

На Банковій затримали посередника із $30 тис. за призначення судді

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна