Захоплений біля Авдіївки бойовик розповів про наказ ватажків захопити промзону

 

Бойовик, якого сили АТО захопили 29 січня під час боїв біля Авдіївки, заявив, що отримав наказ захопити авдіївську промислову зону.
Про це свідчить відеозапис допиту полоненого, який сьогодні, 1 лютого, оприлюднила Служба безпеки України.

Терорист на прізвисько “Голова” 2014 року приєднався до бандформування “Восток”, у 2016 році перейшов до іншого озброєного угруповання “ДНР”.

Він розповів, що в авдіївську промзону потрапив 27 грудня 2016 року в складі групи з 7 осіб. Завдання отримував від командира взводу з позивним “Слон”.
При спробі штурму позицій українських підрозділів 29 січня Голова отримав поранення осколкове поранення в голову і руку. Поплічники його покинули, і бойовика взяли в полон бійці ЗСУ.

Під час допиту затриманий підтвердив численні факти присутності на тимчасово окупованій території Донецької області російських військових та інструкторів з бойової підготовки.

“29 січня 2017 року моїм керівництвом було поставлено задавдання перейти в наступ з метою захоплення авдіївської промзони. В результаті бою ми зазнали великих втрат, змушені були відступати”, – розповідає бойовик.

 

Читайте також:

На “промці” взяли в полон трьох бойовиків. Вижив один

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна