Жадан створив благодійний фонд для Сходу і збирає гроші дітям загиблих військових

 

Письменник Сергій Жадан повідомив про реєстрацію свого доброчинного фонду, з яким він хоче систематизувати благодійну діяльність з допомоги Сходу України.

Як зазначив він на прес-конференції в понеділок, 30 січня, БФ так і називається: Благодійний фонд Сергія Жадана.

“Навіщо я це зробив? Уже третій рік, з літа-осені 2014-го, ми з друзями займаємось волонтерською діяльністю. Спочатку допомагали військовим, їздили до них із виступами, збирали кошти й закуповували необхідні для них речі. Останнім часом зосередились на підтримці освітніх, культурних та медичних закладів, переважно, звісно, на Донбасі – в зоні так званої АТО, – написав Жадан раніше у “Фейсбуці”.

“Ми з друзями розуміємо, що підтримка освіти й культури має бути систематичною й довготривалою, що розвиток гуманітарної сфери фактично визначає, яким буде наше суспільство за п’ять-десять років”, – додав він.

За словами Жадана, йому з колегами вдалося відвідали й підтримали десятки шкіл, садочків, інтернатів, бібліотек, культурних центрів, лікарень. Вони привозили книжки та іграшки, серйозне обладнання в операційні та машини швидкої допомоги.

“Ми хочемо, аби в майбутньому ні в кого не могло виникнути навіть думки про те, що Схід України може протиставити себе решті країни, що Донбас може розглядатись окремо від решти регіонів. Харківщина – це Україна, Донбас – це Україна, і вони потребують сьогодні особливої уваги та нашої спільної роботи на перспективу”, – написав літератор і громадський діяч.

Письменник також заявив, що за останні два з половиною роки його друзі не давали підстав сумніватись у прозорості того, що роблять, звітуючи за отримані гроші.

Зазначається, що найближчі благодійні події фонду будуть присвячені збору коштів для дітей загиблих українських військових:

9 лютого, 19:00, Київ, Планетарій (Велика Васильківська, 57/3)
– презентація аудіокниги “Тамплієри” у партнерстві з радіо “Аристократи” та Meridian Czernowitz.
Вірші Сергія Жадана читатимуть: Остап Ступка, Олексій Горбунов, Саша Кольцова, Дмитро Ярошенко, Сашко Положинський, Іван Леньо, Анжеліка Рудницька, Тарас Чубай, Сергій Жадан, Фоззі, Ірена Карпа, Ярослав Лодигін.

17 лютого, 19:00, Харків, Театрально-концертна зала (колишня Мала сцена ХНАТОБ)
– благодійний рок-концерт за участі гуртів “Жадан і Собаки”, “Шана”, “Вул. Курзу”, “П@п@ Карло & Б. Севастьянов”.

Читайте також:
У Жадана з Медведчуком сталася літературознавча дискусія на тему війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.